Polestar 5 néven érkezik a legfejlettebb elektromos Polestar

0

Több mint egy éve beszélt először és mostanáig utoljára a Polestar a Precept tanulmányautójukról. A Precept tanulmányt tavaly mutatták volna be a Genfi Autószalonon, de a koronavírus ezt a rendezvényt is lesöpörte az asztalról. A digitális bemutatón úgy mutatták be 2020-ban a Polestar Precept-et, mint „a márka jövőképét”.

Thomas Ingenlath a Polestar elnöke a koncepció megvalósításáról így beszélt:

„Lenyűgöző. Látványos. Élvonalbeli. Ezt szeretnénk látni az utakon.” – ezt írta a sajtó a Precept-ről és a közvélemény is azt mondta: „Ezt akarjuk!” ezért döntöttünk úgy, hogy megépítjük.

A Precept tanulmány kifejezetten törekedtek arra, hogy újrahasznosított anyagokat használjanak föl. Például az üléshuzatok 100 százalékban újrahasznosított PET palackból készül. Technológiai szempontból is minden modern igényt kielégít, egy nagy központi kijelző uralja a teret melyen egy Android alapú operációs rendszer fut. Tehát sok hasznos Google funkció is helyet kap az autóban.

Mindezt ismertük. A kérdés már csak az, hogy mikor mutatkozik be a végleges, sorozatgyártásra érett kivitel és mikortól válik elérhetővé.

A gyártás kapcsán ismert, hogy egy külön gyárban készül a Precept, külön a 2-es gyártási helyszínétől. A Polestar pedig most megerősítette, hogy a Precept végleges neve Polestar 5 lesz és 2024-be kerül az elektromos autó gyártásba. Ha a Polestar nevezéktanát megnézzük, akkor rögtön feltűnhet, hogy hiányzik a 4-es szám, a kérdés csupán az, hogy miért hagyta ki ezt a márka. Az 1 és 2 már ismert típusok, a 3 pedig bár még nem fedte fel magát teljesen, de tudható, hogy egy SUV-ra készülhetünk ezzel kapcsolatban. A márka nagyon készül a Precept kapcsán, egy háromrészes dokumentumfilm-sorozattal is készülnek a Yooutube-on Polestar Precept: From Concept to Car néven:

A Precept dokumentumfilm-sorozattal szándékosan olyasmit teszünk, amit az autógyártók általában nem – átláthatóan bemegyünk a kulisszák mögé, miközben ezt a lenyűgöző koncepcióautót gyártási valósággá alakítjuk. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a koncepcióautó dizájnjának nagy része bekerült a Polestar 5-be – ez tervezőink és mérnökeink nagyszerű teljesítménye.” – mondta Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója

Ha már a Precept premierje elmaradt 2020-ban, idén december első hetében pótolná be a Polestar a lemaradást, New York City-ben.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!