Igazán különleges elektromos Posche Taycan készült

0

A Porsche Taycan a megalkotása óta az egyik legszebb és legjobb elektromos Porsche. Ha pedig a tisztán elektromos jelzőt is mögé tesszük, akkor viszont a legjobb, hiszen jelenleg csupán ez az egy ilyen modellje van a márkának. Idővel mindez változik, hiszen jön a Macan és a többi tisztán elektromos Porsche. De addig van még egy kis idő.

Bár a mostani gazdasági és politikai helyzet miatt visszaesett a Taycan gyártói kapacitása, azért még készül a típusból elégségesnek mondható darab. A Taycan körül utoljára tavaly novemberben volt egy nagyobb mozgolódás, amikor megérkezett a GTS verzió belőle. A GTS modellek 590 lóerős teljesítménye pont a jelenlegi Taycan erőforrások nyújtotta teljesítményskála közepére lő. A beugró 4S modell 462 és a legerősebb Taycan Turbo 670 lőerős teljesítménye közé.

November rég volt, így ideje volt egy kis pezsgést vinni a Taycan modellek életébe, amit a Porsche meg is oldott gyönyörűen. Megérkezett a Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition. A már említett GTS verzió lesz ennek az újdonságnak az alapja, mely leginkább megjelenésben különbözik majd egy „egyszerű” GTS modelltől. Ezek a külsőségek egy új és egyedi színben, évfordulós jelvényekben, dekoratív varrásokban az utastérben öltenek alakot.

Az újdonsággal a Porsche a híres németországi Hockenheimring versenypályával való kapcsolatát ünnepli, amely idén 90 éves. A Porsche 2019-ben egy hockenheimi tesztbázist is létrehozott, mára pedig az egyik hazai pályájának tekinti melynek tiszteletére bemutatta a Porsche Taycan GTS Hockenheimring Edition speciális kiadását. A csomag nem ad több teljesítményt a Taycan GTS-nek, így továbbra is 590 lóerőt tesz ki, és 3,5 másodperc alatt sprintel 100 km/h-ra. A Hockenheimring Edition kivitel esetében a legszembetűnőbb különbség a külső festés színe, a Stone Grey, amely az alapfelszereltségként erre a modellre szerelt kerekek külső peremén is megtalálható.

A Porsche ezt a kivitelt csupán Európában fogja árulni, azt viszont nem tudni, hogy mekkora darabszámmal készülnek. Ahogyan azt sem, hogy mennyibe kerül majd ez a különkiadás. Aki csak megcsodálná a Taycan ezen változatát, Hockenheimben járva megteheti, hiszen kiállításra kerül ott egy ezekből a Taycanokból.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!