Megérkeztek az új Porsche Taycan GTS család tagjai

0

A Porsche kínálatában a GTS jelző mindig az egyik legerősebb, legkomolyabb kivitelek sajátja. Eddig egyedül a tisztán elektromos Taycan nem tudott ilyen kivitelt felmutatni. Pedig ez a márka egyik legnépszerűbb modellje, ráadásul már három kivitel is készült belőle (Taycan, Taycan 4S, Taycan Cross Turismo). Aki esetleg potenciális Taycan vásárlóként egy GTS verzióra várt, annak mostantól ért véget a várakozás, ugyanis a most zajló Los Angeles Auto Show-n bemutatkozott a Taycan GTS és a GTS Sport Turismo.

A külső tekintetében számos elem mutatja a GTS kivitel meglétét az autón, ezek a “kombi” kivitelű Turismo esetében a legszembetűnőbbek, hiszen itt eltűntek a fekete műanyag burkolatok a kerékjárati ívek környékéről és a hasmagasság is nagyobb, mint a mezei Turismo esetében.

Válasszuk bármelyik GTS modellt is, azt 2022-es modellévűnek számít majd és mindegyik autóban ott van a “teljesítmény és a luxus optimális kombinációja, anélkül, hogy feláldoznánk a mindennapok praktikumát”.

Érdekes módon a Taycan GTS modellek kaptak egy beépített hanggenerátort, amennyiben a sportos morgást hiányolnák a vásárlók az elektronok hátán való száguldozás közepette. A GTS modellek 590 lóerős teljesítménye ezzel pont a jelenlegi Taycan erőforrások nyújtotta teljesítményskála közepére lő. A beugró 4S modell 462 és a legerősebb Taycan Turbo 670 lőerős teljesítménye közé. Minden GTS modell beépített start elektronikával érkezik (launch control), valamint megkapja a Turbo akkupakkját (Performance Battery Plus), ami 93,4 kWh kapacitást mutathat fel. Hasonlóan a turbo kivitelhez, a GTS szintén 3,5 másodperc alatt futja meg a 0-100 km/h gyorsulást. Természetesen minden GTS modell megkapja a 800 V-os rendszerfeszültséget és a hozzá tartozó 270 kW teljesítményű töltési képességet, amivel egy arra alkalmas töltőn 22,5 perc alatt lehet 5-ről 80 százakéra feltölteni az akkupakkot.

Külső tekintetében a GTS modellek is sajátjuknak mondhatják a Porsche SportDesign pakkját, melyek leginkább külső karosszériaelemekben mutatkoznak meg (például szpojlerek, kötény és fényes fekete betét a hátsó lökhárítóban). De a kerekek sem maradnak ki a jóból, alapból 20 colon érkeznek, szatén fekete felnifényezéssel, GTS logóval és Aero Design kinézettel. Felárért jöhet a 21 coloc kerék RS Spyder Design stílusban.

A Taycan GTS (131 400 dollár) és a Taycan GTS Sport Turismo (133 000 dollár) 2022 második negyedévétől lesz elérhető.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!