Emdenben is elindult a Volkswagen ID.4 gyártása

0

A Volkswagen ID.4 SUV egy újabb nagy lépést tudhat maga mögött. Elindult a tisztán elektromos SUV gyártása egy újabb európai Volkswagen gyárban. A VW erről egy sajtóközleményben beszélt, melynek értelmében mostantól az Emden melletti üzem is elkezdte gyártani a ID.4-et.

Eddig sem volt gyenge az ID.4 termelési rátája, hiszen globális modell révén ez a Volkswagen egyik legkeresettebb elektromos modellje. Az ID.4-re akkora a kereslet, hogy idén már nem tud a most rendelőknek szállítani a Volkswagen. A dolgok jelen állása szerint legkorábban 2023-ban kaphat ID.4-et az, aki most látogat el a konfigurátor oldalra és adja le a rendelését. Ám a mostani emdeni termelésindítás talán enyhíthet a problémán. Ráadásul újabb jó hír, hogy az Európában készülő modelleknek nem kell egy bizonyos részét amerikai exportra visszafogni, hiszen ősszel a Tennessee-i Államban található Chattanoogában található gyár is elkezdi gyártani az elektromos ID.4-et.

Európában eddig Zwickauban, Kínában az Antig és Foshan városokban található gyárakban készült a Volkswagen ID.4 és most Emden is be tud segíteni az egyre csak nyúló várólisták enyhítésében. A Volkswagen szerint Emden az elektromos mobilitás első csúcstechnológiás helyszíne Alsó-Szászországban. A VW eddig mintegy egymilliárd eurót fektetett be az üzem átalakításába annak érdekében, hogy ott elektromos autók gördülhessenek le a futószalagról. A VW 2026-ig összesen 21 milliárd eurós beruházást tervez a szövetségi államban.

Az emdeni gyár teljes átalakítási szakasza két évig tartott. Bár voltak globális kihívások, a VW végül sikeresen helyt állt az átalakítás kapcsán. Az üzemátalakítás során hat új gyártócsarnok és logisztikai épület, valamint öt új szállítóhíd épült összesen mintegy 125 ezer négyzetméteren.

A dolgozóknak az ID.4 gyártásával kapcsolatos és egyéb online képzéseket tartottak, melyet egy zwickaui terepszemle koronázott meg az átképzésre küldött dolgozóknak. 2020 tavasza óta állítólag több mint 400 emdeni alkalmazottat küldtek Zwickauba a VW, hogy felkészüljenek az elektromos autók gyártására. Azonban nem csak az ID.4 készül majd itt, hanem a Passat-méretű elektromos családi autó, az Aero B is. Ebből lesz majd szedán és kombi verzió is, szóval mindenki megtalálja a maga számítását.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!