Elfogytak az idén legyártásra kerülő elektromos VW autók

0

2022 első negyedévében a Volkswagen Csoport világszerte 99 ezer elektromos autót adott el. Többet is le tudott volna gyártani és el tudott volna adni a wolfsburgi csoport, de a jelenlegi helyzet által kikényszerített termeléslassulás mindezt megakadályozta.

Olyannyira, hogy a 2022-re tervezett teljes elektromos autógyártását az öreg kontinensen és a tengerentúlon is elosztotta. Mindez az erős keresletnek és a szűkös kínálatnak köszönhető.

Herbert Diess a Financial Times-nak adott interjúja alkalmával elmondta, hogy a kereslet annyira nagy az elektromos autókra, hogy a leadott megrendelések meghaladják a 300 ezer darabot Európában. Éppen ezért azok az európaiak és amerikaiak akik most adnának le új rendelést tisztán elektromos autóra, azok legkorábban 2023-ban kaphatják meg.

“Nagyon hosszú a lista. Az ID.3, ID.4, Skoda és az Audi elektromos autói nagyon népszerűek. Kínában is, ahol a világjárvány visszatérése miatti leállásokkal kellett megküzdenünk, és ahol az évnek ebben a részében az eladások 28 800 autónál álltak meg. Folyamatosan nő a kereslet.” Nyilatkozta Herbert Diess.

Arno Antlitz, a Volkswagen-csoport pénzügyi igazgatója bizakodó: “A jelenlegi helyzethez képest úgy gondoljuk, hogy az év végéig negyedévről negyedévre folyamatosan növekvő értékesítési volument tudunk majd felmutatni”.