Ultragyorsan tölthető akkugyártó startupba fektet a Volvo

0

Az elektromos autókat is készítő márkáknál egyre inkább megfigyelhető az a trend, hogy hitet és rengeteg pénzt invesztálnak egy új startup-ba, melynek fő profilja az akkutechnológia fejlesztése. Erre a legjobb példa a Volkswagen és a QuantumScape viszonya. A QuantumScape a szilárdtest akkumulátorok területén alkotna igazán nagyot és nagy reményekkel kecsegtet az, hogy már saját gyárat is építettek a pilot-gyártósoruknak.

A másik egyre ismertebb akkumulátoros startup a StoreDot, akik inkább a jelenlegi technológiából akarják kihozni a maximumot és egy olyan megoldásra építik fel a céget, ami szerint pár perc alatt fel lehetne tölteni egy akkucellát.

Valljuk be, hogy a legrosszabb esetben is 10 perc alatt teljesen feltölthető elektromos autó igen közel állna a ma megszokott tankolási élményekhez. Hogy aztán végül a StoreDot mivel rukkol elő, az jó kérdés, de számos nagyipari név fektetett pénzt a cégbe. Most pedig egy újabb nagy név jelent meg a legújabb, D-fordulós befektetői pénzgyűjtési fordulóban. Mégpedig a Volvo.

Egészen pontosan a Volvo Cars egyik divíziója, a Volvo Cars Tech Fund. Ennek az alapítványnak az a célja, hogy reményteljes vállalkozásokat támogasson, melyek sikeréből aztán a Volvo is részesüljön a jövőben. Hogy pontosan mennyi pénzről van szó, az nem ismert. A Volvo mellett több nagy autógyártó is támogatja a StoreDot munkásságt. Daimler, VinFast, Ola Electric, BP Ventures, Samsung, TDK és EVE Energy.

Célunk, hogy iparágunk leggyorsabb átalakulója legyünk, ezért a Tech Fund kulcsfontosságú szerepet játszik a jövő technológiai vezetőivel való partneri kapcsolatok kialakításában.

A StoreDot-ba történő befektetésünk tökéletesen illeszkedik ehhez a gondolkodásmódhoz, hiszen a villamosítás, valamint a szén-dioxid-mentes mobilitás iránti elkötelezettségük hasonló a miénkhez. Izgatottan dolgozunk azon, hogy ez sikeres együttműködés legyen mindkét fél számára és azon vagyunk, hogy ezt az úttörő technológiát a piacra vigyük.” – Alexander Petrofski, a Volvo Cars Tech Fund vezetője

A Volvonak nem ez az első ilyen megmozdulása, hiszen a svéd Northvolttal is szövetkezett egy közös akkugyár felépítése érdekében. Hiába, aki az elektromos autózásba fektet, az a jövőjébe fektet.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!