Elhalasztja a Volkswagen az ID.5 forgalmazását

0

A Volkswagennek a gyártási nehézségek miatt körülbelül egy hónappal el kell halasztania az ID.5 bevezetését.

Néhány napja jelentette be a Volkswagen, hogy az elektromos autók gyártását újraindítja április elején. Azonban az ellátási láncban még mindig akadnak problémák, olyannyira, hogy a Volkswagen ID.5 elektromos újdonságot legalább egy hónapig késleltetni kell.

Az Automotive News osztotta meg azt a hírt, hogy bár a VW újraindítja a gyártást, de a kábelkötegek hiánya miatt el kell halasztani az ID.5 piaci bevezetését május első hetére. Nagyon úgy tűnik, hogy az ukrajnai beszállító újra tudta indítani a kábelgyártást. Viszont, több mint valószínű, hogy nem tud elég alkatrészt gyártani ahhoz, hogy a Volkswagen jelenlegi elektromos autói gyártása mellett az ID.5-öt is sorozatgyártásba tudja küldeni.

Az Automotive News kitért arra is, hogy a Volkswagen egyelőre még nem tud annyi ID.5 elektromos autót gyártani, hogy a modelleket eljuttassa a kereskedésekbe bemutató autónak. Azokat a modelleket melyek már elkészültek egyelőre nem szállítják ki. “Az összes partner egyenlő bánásmódjának biztosítása érdekében” – nyilatkozta wolfsburgi autógyártó.

A kezdetben világszerte csak Zwickauban gyártott elektromos SUV kupét április első hetétől kellett volna kiszállítani. Most azonban már világos, hogy az ígért gyártás és szállítás nem indulhat el a tervek szerint. Sajnos tovább kell várniuk az elektromos ID.5 újdonságra az ügyfeleknek.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!