Tesla Model Y is erősíti a Hertz flottáját

0

A Hertz úgy döntött, hogy a Tesla Model Y elektromos autót is hozzáadja növekvő elektromos járműparkjához.

A Hertz autókölcsönzőt nem nagyon kell bemutatni senkinek. A világ számos országában jelen vannak, talán az egyik legismertebb név a piacon. Éppen ennek az ismertségnek köszönhetően nem mindegy, hogy milyen autókat lehet tőlük kölcsönözni és szerencsére a Hertz is meghallgatta a modern idők szavát, ami az elektromos autókról szól. Tavaly októberben robbantak be a hírrel az autókölcsönző, miszerint 100 000 Tesla Model 3-mal akarják bővíteni flottájukat.

A megrendelés értéke 4,2 milliárd dollár, vagyis átlagosan 42 000 dollár értékben vett autót a Teslától a Hertz. A megrendelt Teslák a bejelentést követő 14 hónapban kerülnek kiszállításra a Hertz különböző telephelyeire. A hír hatására a Tesla részvényeinek értéke rögtön közel 5 százalékot erősödött, ami nem is csoda, hiszen ez nem kis volumen. Ám mégis, ha csak a Tesla idénre tervezett több milliós darabszámát vesszük alapul, még ez sem tűnik soknak.

Pár héttel később Elon Musk is megszólalt az ügyben, hiszen sokan azt hitték, hogy ez majd alaposan megdobja az autógyártó részvényeinek értékét. Pedig a Hertz is listaáron kapta az autókat, hiába rendelt belőlük ekkora hatalmas mennyiséget. Természetesen ezek a Teslák is jogosultak lesznek a SuC-hálózat használatára, de a Hertz is készül egy saját töltőhálózattal Európában és az Egyesült Államokban

A Hertz pedig bizonyára egyre nagyobb érdeklődést tapasztalhat az elektromos autók bérlése iránt, hiszen a Model 3 után egy másik Tesla is felbukkant a Hertz kínálatában. Mégpedig a Tesla Model Y. Azt már az autó leírásánál is látni, hogy a 7 üléses verziót lehet kibérelni.  Egyelőre további részletek, vagy háttérinfók nem ismertek, de amint lesznek ilyenek, mi is beszámolunk róla.

Az érdeklődésen túl bizonyára az is szerepet játszott a további Teslák berendelésében, hogy egy elektromos autó fenntartása jóval kevesebbe kerül, mint egy belsőégésű autóé. További érdekesség, hogy tavaly november 1 óta a Hertz összeállt az Uberrel, hogy utóbbi sofőrjei hozzáférhessenek a Hertz autóihoz is, ha erre igény van.  Erre a célra összesen 50 000 darab Tesla áll rendelkezésre. A program egyelőre Los Angeles, San Francisco, San Diego, és Washington (DC) területén működik.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!