Megkapta a berlini Tesla gyár az engedélyt

0

Végre megkapta a Giga Berlin, a Tesla európai gyára a végleges építési engedélyt. Heteken belül elindulhat a Teslák sorozatgyártása.

A német Handelsblatt gazdasági lap értesülései szerint a Potsdami Állami Környezetvédelmi Hivatal (LfU) megadta a Teslának a végleges építési engedélyt. A kiadott engedély pontos részleteiről Dietmar Woidke, Brandenburg miniszterelnöke fog pénteken sajtótájékoztatót tartani. Az információk azonban megfelelnek az eddigi ismereteinknek, melyek szerint a gyárindítás jóváhagyása e héten várható.

A Tesla 2019 őszén jelentette be a Giga Berlin gyárát, azóta pedig az előzetes engedélyek alapján lépésről-lépésre felépítette a Giga Berlint. Az eredeti tervek szerint 2021 júliusban már meg kellett volna kezdődnie a sorozatgyártásnak, azonban a szükséges papírok hiányában ez az időpont 2022 március végére, április elejére csúszik.

A modellek sorozatgyártására ugyan még várni kell néhány hetet, hisz a működési engedélyek hiányoznak. A Tagesspiegel hét eleji cikke szerint a végleges építési engedély kézhezvételét követően nagyjából három hét mire megkaphat a Tesla minden szükséges engedélyt.

A Tesla eddig közel 1400 darab Tesla Model Y-t gyártott le a berlini gyárának a tesztprogramjának keretében. Ha hihetünk a további pletykáknak akkor az első szerencsés 30 vásárló március 22-én vagy 23-án veheti át a MIG modelljét egy hivatalos megnyitó keretében.