Visszatérhet a normális kormány a Teslákba

0

Forráskódok alapján úgy tűnik, hogy visszatérhet a Tesla normális kormánykereke a Model S és X autókba.

Sokakat meglepett a Tesla mikor bemutatta a frissített Model S és X autóiban a Yoke kormányt. Azonban úgy tűnik, hogy ez a fajta kormánykerék nem mindenkinek nyerte el a tetszését.

A bemutató alkalmával a Tesla és Elon Musk teljes mellszélességgel kiállt a Yoke kormány mellett. Akkoriban Musk kijelentette, hogy opcióként sem lehet majd hagyományos kormánykereket kérni a Tesla két zászlóshajójához. Néhány napja azonban a green névre hallgató, Tesla mester kiderítette, hogy a Tesla meggondolhatta magát.

A forráskódokban előszeretettel nyúlkáló green készített néhány képernyőmentést egy olyan sorról, ami alapján a Tesla hamarosan hagyományos kormánykereket is ajánlhat a vásárlóinak. A konkrét kód így néz ki: “PROC_GTW_X_STEERING-WHEEL-YOKE-SWAP”. Tehát a Tesla felülvizsgálta álláspontját és meggondolhatta magát a kormánnyal kapcsolatban.

Jelenleg az összes Model S és X Yoke kormánnyal gurul ki a gyárból, viszont láttak néhány olyan modellt melyben a hagyományos kormánykerék kapott helyet. Egyebek mellett sok vásárló panaszkodott a kényelmetlen kormánykerék és annak használata miatt. Az egyik legfontosabb, hogy a Yoke kormányon egy egyszerű érintéssel lehet dudálni, ahelyett, hogy a kormány közepét nyomkodnánk. Továbbá az irányjelzés is bonyolultabb lehet néhány vásárlónak.