Jelentős díjat zsebelt be az elektromos Ford Transit

0

Átfogó vezetéssegítő rendszereinek köszönhetően a tisztán elektromos Ford E-Transit elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP aranyérmét.

A díjat odaítélő szakemberek kiértékelték az aktív biztonsági rendszerek teljesítményét és hatékonyságát, megfigyelve, hogyan működik az önműködő vészfékezés a járművek, kerékpárosok és gyalogosok megközelítésekor, illetve a sávtartó technológia, a közlekedési táblák felismerése és az utasfigyelő rendszer.

A 2 tonnás haszonjárművek szegmensében eddig csupán két jármű szerezte meg az Euro NCAP Aranyérmét: az egyik az E-Transit, a másik pedig a Transit dízelmotoros változata, amely 2020 decemberében nyerte el ezt a kitüntetést.

“Az Euro NCAP a járműbiztonság szinonimája. Az, hogy a szervezet odaítélte Aranyérmét az E-Transitnak, egyértelműen bizonyítja a Ford biztonság iránti elkötelezettségét teljes haszonjármű-palettáján,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervező részlegének igazgatója. „Az E-Transit fejlett vezetéssegítő rendszerei egyaránt ügyelnek a sofőrre és a többi közlekedőre, de az üzemeltetők számára is segítséget jelentenek, hiszen a baleseti károk mérséklésével javítják az autók üzemidejét, emellett pedig csökkentik a biztosítási díjakat.”

Az E-Transit felszereltségében olyan vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Jelzőtábla Felismeréssel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika, a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő, a Kereszteződés Asszisztens, a 360 fokos kamera és a Tolatási Fékasszisztens.

Az Euro NCAP szimulációin részletesen tesztelték a vezetőfigyelmeztető és aktív biztonsági technológiák működését, amikor a Transit álló vagy lassan mozgó járművekhez közelít, illetve amikor egy másik jármű hirtelen lefékez előtte. A programban olyan teszt is szerepelt, amikor egy gyermek kiszalad az útra, vagy amikor kerékpárosok és gyalogosok vágnak át az úttesten.

Néhány európai ügyfele bevonásával a vállalat már a tipikus szállítási feladatokat teszteli az E-Transittal, és az első vásárlók a tervek szerint 2022 tavaszán vehetik át autóikat.