A Giga Berlin egyelőre 2170-es cellákkal gyárt Y-okat

0

A Tesla épülő gigagyára kapcsán jó híreket tudunk közölni a márka kedvelőinek nagy örömére. Tegnap az Államokból (Giga Texas) jelentkeztünk jó hírekkel a gyártás és a Model Y kapcsán, ma pedig a vele párhuzamosan épülő Giga Berlinből érkeztek hírek.

Hogy ez a mai hír kinek mennyire vidám, az csak nézőpont kérdése. A Tesla ugyanis megerősítette, hogy a berlini gyárban készülő Model Y-ok gyomrában egyelőre megmaradnak a 2170-es celláknál. Ez bizonyára sokaknál lesz csalódást keltő infó, hiszen a berlini Model Y kapcsán szinte mindig az volt a kapcsolódó adat, hogy azokban már debütál az elhíresült 4680-as formátumú cella. Ami számos tulajdonságában tudja felülmúlni a ma használatos autóipari cellák tudását.

„Az itteni első járművek a 2170-es cellák segítségével épülnek meg.”

A hosszú távú cél a 4680-as cellákra való átállás, de az először Texasban fog megjelenni. Ahogy Elon Musk írta, egy korábbi tweetjében:

Németország egyelőre megmarad a 2170-es celláknál. A korábbi hírek szerint a Tesla várhatóan hamarosan megkapja az üzem végső engedélyeit. Így a termelés és a szállítás még ebben a negyedévben elkezdődhet.

A legutóbbi drónfelvételen, ami néhány napja készült 175 darab MIG (Made In Germany) Tesla Model Y modellt láthatunk a Giga Berlinnél:

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!