Rekordmennyiségű tisztán elektromos autó kapott zöld rendszámot

0

A Belügyminisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint, már tavaly augusztusban 10 ezer fölé emelkedett Magyarországon a tisztán elektromos autók száma. Idén novemberben pedig ez a szám átlépte a 20 ezret.

Jelenlegi deember végi adatok alapján, 42.633 darab zöld rendszámot adtak ki összesen. Ebből ismét a legtöbb a tisztán elektromos modell. Egészen pontosan 21.544 darab 5E kategóriába tartozó, tisztán elektromos modell rója Magyarország útjait.

Magyarországon a több, mint negyvenezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (21.544), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (123.085) és a tölthető hibridek (8002).

2021 decemberében rekordszámú, 1522 darab zéró kibocsátású gépjármű kapott zöld színű rendszámtáblát. Októbertől folyamatosan meghaladja vagy túl is lépi az ezres darabszámot a tisztán elektromos autók regisztrációja.

A fenti grafikonból jól látható, hogy egyre kevesebb PHEV modellre kerül zöld rendszám. Novemberben az 5N növelt hatótávú kategóriába már csak 376 autó, míg az 5P konnektoros hibridból 190 darabra került zöld rendszám.

Továbbá a december tovább kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 18.223, míg vidéken 24.410 zöld rendszámos autó található. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!