Az SOS Gyermekfalvak kecskeméti központját segíti az első Mercedes EQB

0

Az EQB modell sorozatgyártása néhány hete indult a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban, ezzel pedig Magyarországon most először készülnek sorozatgyártásban tisztán elektromos autók. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Mercedes-Benz két magyarországi vállalata az első EQB 300 4MATIC -ot az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány kecskeméti kirendeltsége számára adta át egyéves tartós használatra.

A több évtizedes múltra visszatekintő szervezet kecskeméti kirendeltsége 1990 óta fogadja a családjukból kiemelt gyerekeket, és örömmel vesz minden segítséget, hiszen 62 nevelőszülői családról és 184 gyermekről gondoskodik.

Családjaink összesen 46 városban élnek. Kecskemét 60 kilométeres körzetében található a legtöbb gyermekünk, így az SOS szakembereinek rengeteget kell utazniuk a családlátogatások során. Nagyon sokat számít a Mercedes-Benz adománya számunkra, hiszen jelentősen megkönnyíti a nevelőszülői családokkal való kapcsolattartást” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adományozási- és kommunikációs igazgatója.

Az „Értük vagyok úton” feliratot viselő, – a közösség kecskeméti gondozásában élő gyermeket szimbolizáló – összesen 184 kézlenyomattal díszített, 7 üléses EQB elektromos jármű hathatós segítséget jelent az alapítvány mindennapi munkája során egy éven keresztül.

A Mobiliti-szolgáltatás keretében az SOS Gyermekfalvak kecskeméti területén a Mercedes-Benz támogatásával telepített töltőállomás biztosítja az elektromos autó kényelmes töltését, de az adomány részeként átadott chipkulcs segítségével az autó tölthető bármelyik Mobiliti töltőállomáson az országban.

„Nemes ügyek támogatásakor mindig azt tartjuk szem előtt, hogy abban segítsünk, amiben a legjobbak vagyunk: mobilitást adni világszínvonalú termékekkel. Az átadott EQB újabb jelképe a fenntartható mobilitásért tett erőfeszítéseinknek. Hisszük, hogy az első Magyarországon gyártott EQB olyan nagyszerűen szolgálja majd az SOS Gyermekfalvakat, mint ahogy az elektromobilitási stratégiánk a jövő generációit” – mondta el Fabiola Attorri, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

„Kecskemét és az itt élő emberek szívélyesen fogadtak minket, a vállalatunkat, mikor több mint egy évtizede megérkeztünk a városba. Azóta kötelességünknek érezzük, hogy folyamatosan visszaadjunk ennek a nagyszerű közösségnek. Szeretnénk, ha a kecskeméti csapatunk sikere a közelünkben élő hátrányos helyzetű emberek és gyerekek javát is szolgálná. Ezért döntöttünk úgy, hogy gyárunk a legelső tisztán elektromos meghajtású autóját egy igazán jó ügyért ajánlja fel, az SOS Gyermekfalvak területi dolgozóinak mobilitását támogatva” – mondta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A közös adományon túl, a kecskeméti Mercedes-Benz gyár idén karácsonykor is új játékokkal teszi szebbé több mint 120 hátrányos helyzetű gyermek ünnepét. A gyár fontosnak tartja a családok támogatását, ezért a város szociális közalapítványán keresztül meleg ételt és tűzifát juttatott el rászoruló családok számára 3,5 millió forint értékben.

A társadalmi fenntarthatóság és a szociális felelősségvállalás iránt elkötelezett vállalat nem csak karácsonykor gondol a rászorulókra, hanem így tesz az egész év során is. A gyár idén 2,5 millió forintot adományozott az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványnak, valamint a Mosolygó Szemekért Alapítvány a Fogyatékos Gyermekekért és Fiatalokért szervezetnek. A Habitat for Humanity Magyarország segítségével a vállalat Kecskemét környékén 7 bajba jutott családnak segített az őket ért káresemény miatt lakhatatlanná vált otthonuk felújításában, mintegy 3,5 millió forint értékben.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!