Ennyibe kerül idehaza az elektromos Mercedes-Benz EQB

0

Megkezdődik az EQB forgalmazása, a modell 23 470 000 forintos ártól rendelhető. A Mercedes-EQ második teljesen elektromos kompakt autója alaphelyzetben ötszemélyes kialakítású, de felár ellenében hét üléssel is rendelhető.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készülő újdonság kezdetben kétféle hajtáslánccal lesz elérhető.

A piaci bevezetés idején a beszállót az EQB 300 4MATIC jelenti 228 lóerővel (23 470 000 Ft), felette pedig az EQB 350 4MATIC kínál nagyobb teljesítményt 292 lóerővel (24 552 000 Ft). A modellhez egy évig ingyenesen jár a Mercedes me Charge szolgáltatás, amely a Mercedes-EQ ügyfelei számára világszerte több mint 600.000 töltőponthoz kínál hozzáférést, integrált fizetési funkcióval és egyszerű számlázással.

A piaci bevezetést követően korlátozott ideig az EQB is elérhető limitált Edition 1 kiadásban, amely a Night csomag és az AMG Line felszereltségek kombinációjával, valamint 20 colos AMG könnyűfém keréktárcsákkal kínál igazán egyedi és sportos megjelenést. Az Edition 1 belső terében kék színű CYBER CUT díszítéssel ellátott Neva-szürke bőrkárpitozás várja az utasokat, a hangulatot pedig hátulról megvilágított díszítőelemek, valamint ezüstkróm és kék szegélyezésű légbeömlők fokozzák.

Az EQB extra felszereltségei között megtalálható az Electric Art változat, amely rozéarany, illetve rézszínű kiegészítőkkel teremt egyedi Mercedes-EQ hangulatot.

A legfontosabb opcionális felszereltségek és csomagok:

  • Harmadik üléssor két különálló üléssel, amely 1,68 méteres magasságig kínál kényelmes ülésteret. Az átfogó biztonsági felszerelések között megtalálhatók a hátsó fejtámlák, az övfeszítővel ellátott biztonsági övek, az överő-határoló, illetve a függönylégzsák, amely egészen a harmadik üléssorig hátranyúlik.
  • Az Advanced csomag számos kényelmi és biztonsági extrával bővíti az EQB alapáron is gazdag felszereltségét. Belül két 10,25 colos képernyő összeolvadásából jön létre a szélesvásznú Widescreen Cockpit. A vezető dolgát a Tükör csomag és a tolatókamerával ellátott Parkolás csomag teszi könnyebbé.
  • Az Advanced Plus csomag mindezt további kényelmi extrákkal bővíti, mint például a KEYLESS-GO kulcs nélküli rendszer, a THERMOTRONIC kétzónás automata klíma, a prémium audiorendszer és a vezeték nélküli telefontöltés.
  • Az EQB kínálatában különböző intelligens vezetési segédrendszerek is megtalálhatók, amelyek kibővített funkciókkal fokozzák a modell biztonságát.

Az EQB gyártása a globális piacra a Mercedes-Benz Cars kecskeméti gyárában történik. Az EQB az első magyar sorozatgyártású teljesen elektromos jármű, amely jól kiegészíti a konnektoros hibrid hajtásláncokkal felszerelt CLA és CLA Shooting Brake, illetve a konnektoros hibrid A-osztály gyártási portfólióját, amely a németországi Rastattban található gyár mellett hazánkban is készül.