Újabb retro ihletésű elektromos autót mutatott be az Alpha Motors

0

Az Alpha Motors egy újabb elektromos autógyártó startup, amely számos retro ihletésű modellt mutatott be. Most pedig egy újabb elektromos modellel, az Alpha Saga szedánnal bővült a portfólió.

Az Alpha Motors tervei szerint piacra dob egy új tisztán elektromos modellt, amely az Ace kupéjának nyújtott változata lesz, sőt, már el is kezdték felvenni rá az előjegyzéseket.

A Saga névre keresztelt újdonság követi az általános esztétikai paramétereket, tompa elülső és hátsó rész, kiemelkedő sárvédők, lapos oldalak és íves tetővonal jellemzi. Az utastér analóg műszerekkel, régimódi, gombos rádióval operál, még a HVAC-rendszer is fizikai kezelőszerveket használ, de azért kapott egy infopanelt.

A gyártó, az Alpha Motors tervei között egymotoros hátsókerék-hajtás vagy kétmotoros összkerékhajtás szerepel. Azonban a teljesítményről és az akkumulátorról szóló információk egyelőre ismeretlenek. Annyi biztos, hogy az akkumulátora aktív hőkezeléssel rendelkezik, de a kapacitásáról vagy a töltési sebességéről egyelőre még nincs hivatalos információ.

Várhatóan a modell becsült hatótávolsága nagyjából 483 kilométer lehet egyetlen feltöltéssel. Továbbá a Saga várhatóan hat másodperc alatt éri el a 96 km/h-s sebességet.

Az Alpha Maga induló ára 40-50 ezer dollár körül alakulhat. A vállalat nem árulja el, hogy ez a modell mikor kerül az utakra, de a potenciális vásárlók az Alpha weboldalán regisztrálhatják érdeklődésüket a gép iránt.

Az Alpha első tényleges gyártásba kerülő modellje a Wolf kompakt pickup, amely a tervek szerint 2023 utolsó felében érkezik 36-46 ezer dollár közötti árral, azonban a Wolf hajtásláncáról vagy akkumulátoráról sem tudni még semmit, ahogy a gyártás helyéről sem.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!