Csökkent a NIO eladása októberben a nagy kereslet ellenére

0

Meglepő alacsony elektromosautó-eladásokról számolt be a NIO október hónapra vonatkozóan. Nem, nem a csiphiány miatt csökkent az eladott elektromos modellek száma.

Szeptemberben minden idők legnagyobb eladási rekordját állította be a NIO, ugyanis egy hónap alatt több mint tíz ezer elektromos autót gyártott és adott el. Éppen emiatt meglepő a legutolsó publikált számai a kínai elektromos autógyártónak. Októberben mindössze 3667 darab elektromos modellt értékesített.

Mindez 27,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. 16 hónapja, pedig a legalacsonyabb eredmény és körülbelül 19 hónapja az első jelentős csökkenés az autógyártó életében.

Az ok egyszerű és nem a globális csiphiányban keresendő a rekord alacsonynak számító gyártási mennyiség. A fő ok, hogy a NIO egyetlen – a Hefeiben található JAC-NIO Advanced Manufacturing Center – gyártóüzemét átalakították.

„Az októberi szállítást jelentősen befolyásolta a gyártási volumen csökkentése a gyártósor átszervezése és korszerűsítése. Valamint a szeptember 28-tól október 15-ig tartó új termékek bevezetésének előkészítése, továbbá bizonyos ellátási láncbeli ingadozások. A termelési és ellátási lánc kihívásai ellenére a növekvő felhasználói keresletnek köszönhetően a vállalat új megrendelései októberben újabb történelmi csúcsot értek el. Az átszervezés és a frissítési ütemezés miatt a NIO ES8 gyártása október vége felé újraindult.“

Mindez azt jelenti, hogy a visszaesés csak átmeneti és hamarosan újabb rekorderedményeket láthatunk. Több mint valószínű, hogy az átalakítás a közelgő NIO ET7 miatt történhetett.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!