Az Amazon miatt késnek a Rivian pickupjai

0

Egy friss információ szerint Rivian az Amazon elektromos szállítókocsi gyártását helyezi előtérbe az R1T pickup és az R1S SUV helyett. 

A Rivianról érkező legutóbbi hírek alapján azt gondolhatnánk, hogy minden rendben van és normális ütemben halad az R1T gyártása. Azonban a Bloomberg cikke alapján lehet, hogy a felszín alatt nem feltétlenül van így. Ezek miatt pedig egyre inkább valószínűsíthető, hogy a nemrég gyártásba ment R1T pickup nem fog sok vevőhöz eljutni az idén.

A támogatói pénzek begyűjtése sokszor kétélű fegyver. Amikor az összeg megérkezik a támogatott számlájára, akkor azt el lehet költeni sok mindenre. Viszont ezért az összegért általában el is vár valamit az, aki adja. Ez kiemelten igaz akkor, ha a támogatói pénzek mellé egy 100 000 darabos elektromos autó legyártásáról van szó. Lehetőleg minél előbb. Így van ez az Amazon és a Rivian között is. 2019 februárjában egy igen jelentős, 700 millió dolláros pénzügyi injekcióval segítette a Rivian tevékenységét az Amazon. Ezzel pedig a Rivian bőségesen fedezhette a kiadásait és a jövőbeni fejlesztéseit.

Ezek legfőképp a már ismert R1T pickup és az R1S hétüléses SUV formájában, valamint az Illinois-Állam melletti Normal városában található gyáruk megépülésében csúcsosodtak ki. A gyártás beindítása, valamint az autók kifejlesztésé jókora összeget emésztett fel az elmúlt években a Riviannál. De hála a támogatói pénzek folyamatos áramlásának, ezek zavartalanul működhettek.

Eddig voltak a jó dolgok sorolva. Most azonban úgy tűnik, hogy pont ezek a pénzek szólnak bele a Rivian első elektromos autójának, az R1T pickupnak a terjesztésébe. Az Amazon ugyanis egyre türelmetlenebb a furgonokkal kapcsolatban. A Riviannak a meglévő gyártási kapacitásait át kell csoportosítania ezek gyártására, mindez pedig nyilvánvalóan az R1T gyártásának rovására fog menni.

A furgonokra vonatkozó szerződésben 10 000 darab legyártását vállalták 2022 végig, melynek teljesítésére egy bő évük maradt csak. Idén talán jó, ha 300 furgont tudnak majd átadni, így lesz mivel eltölteni a maradék időt. Szintén a Bloomberg cikke alapján tudható, hogy az R1T-ből is már vagy 50 000 rendelésénél jár a Rivian, ám ezeknek a vevőknek bizony most várakozniuk kell egy ideig.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!