Giga Fest – nyitóbulit szervez a Tesla Berlinben

0

A Tesla bejelentette és megkezdte a regisztrációt a Giga Fest nevű dzsemborira, melyet a Tesla szervez Berlinben. Hogy a lehető legtöbb embernek bemutassa a Giga Berlin gyárát. Ha minden igaz, akkor ez az esemény egy nyitóbuli is lenne.

A történet hosszú. Elon Musk 2019 novemberében jelentette be, hogy a Tesla egy új gyárat akar építeni Berlin közelében. Eredetileg a Tesla terve az volt, hogy júliusban megkezdi a Model Y-ok gyártást a Berlin közelében található Gigafactoryban. Azonban ez a tervezet a német bürokráciának köszönhetően jelentős csúszásban van. Májusi hírek szerint akár 6 hónapos csúszással is lehet számolni.  Közel két év után idén októberben talán elindulhat a gyártás. Legalábbis Elon Musk az szeretné, hogy októberben elkezdődjön a gyártás a berlini üzemben.

A közelmúltban felröppentek olyan hírek, hogy a kormány egészen közel áll ahhoz, hogy végre jóváhagyja a gyártást a Tesla számára.

Ennek apropójaként a vezérigazgató egy „megyei vásárt” tartana a helyszínen október 9-én, melyre megnyitotta a regisztrációt. A jelentkezés bárki számára nyitva áll, de a Tesla a Berlinben és Brandenburgban élő személyek jelentkezését részesíti előnyben.

„A Tesla 2021. október 9-én megnyitja a grünheide-i Gigafactory kapuit, és meghívja a berlini és a brandenburgi polgárokat egy vásárra. Csatlakozzon hozzánk, hogy megtapasztalhassa a világ legfejlettebb elektromos járműgyártó üzemét. Lehetősége nyílik betekinteni a kulisszák mögé egy gyári túra során, meglátogatni a helyszíni standokat, csatlakozni a különféle programokhoz és utazni egy Y-modellben. A rendezvény ideje alatt helyi food truck-ok biztosítják a vendéglátást.”

Az azonban nem világos, hogy a próbautakat biztosító Model Y-ok, már Berlin szülöttjei vagy kínai modellek.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!