Mindig is irigyeltem azokat az emberek akiknek annyi idejük van, hogy minden hülyeség az eszükbe jut és azokat legtöbbször meg is valósítják. Most sem történt ez másképp. Bár az utóbbi idők megváltozott időjárási viszonyai mindenkiben bekapcsolhatják a fej fölötti kérdőjelet – mi történik az elektromos autómmal, ha azzal egy nagy víztócsába megyek?

Itt most nem víztócsába és nem is egy 30-50 centiméter mély vízbe hajtottak az elektromos autóval, hanem kicsivel több, mint két méter mély, direkt erre az eseményre létrehozott vízzel töltött árkon próbáltak meg átkelni egy új Tesla Model S Plaid modellel. Annyi biztos, hogy az elmélet és annak megvalósítása sokkal nehezebb feladat, mint azt sokan gondolnák.

A Chillin’ with Chet Youtube csatornát üzemeltető srác elmondása szerint egy elektromos autó teljes elsüllyesztése nem egyszerű feladat. Éppen ezért plusz két tonna súlyt pakolt a Model S-be, hogy biztos legyen a víz alá süllyedés. Ezután pedig adja magát a kérdés, hogy lehet-e vezetni az elektromos autót a víz alatt?

Vagy csak egy béna kacsaként lebeg a víz felszínén? A lenti videóból kiderül.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!