Szilárdtest-akkumulátort gyártó technológiai start-up vállalatba invesztált a BMW és a Ford a Volta Energy Technologies befektetési alappal együtt – jelentette május elején Peter Lamp, a BMW akkumulátor üzletágának a vezetője.

A három társaság összesen 130 millió dollárt invesztált a Solid Power vállalatba a gyártási kapacitás kiépítésének a finanszírozására. Most azonban megérkezett a nagy hír, hogy a Solid Power gyárbővítést tervez Coloradóban. Ezzel együtt 2022 elején megkezdik a szilárdtest akkumulátorok kísérleti gyártását.

A TechCrunch jelentése szerint az új gyár egy szulfid-alapú szilárd elektrolit anyag gyártására összpontosít. Továbbá helyet biztosít a 100 Ah akkumulátorcellák gyártásának. Ezzel egyidőben a BMW-nek és a Fordnak 2022 elején lehetősége lesz megkapni ezeket a cellákat tesztelési céllal, mielőtt azok ténylegesen a piacra kerülnek.

A Solid Power vezérigazgatója, Doug Campbell elárulta, hogy ezen akkumulátorok jóval biztonságosabbak. Továbbá megjegyezte, hogy, “Hiszünk abban, hogy azokat a problémákat melyekkel a Hyundai és a GM szembesült, a szilárdtestalapú akkumulátorok orvosolhatják.”

A vezérigazgató megerősítette, hogy a Solid Power nem akar a Panasonic, LG és a CATL versenytársává válni. A A vállalat termelésbővítése lehetővé teszi, hogy elegendő cellát állítson elő és hogy több OEM-et szállíthasson az autóipari teszteléshez. Ezután partnereket vonnak be a gyártásba és nem pedig kizárólagos gyártóként vennének részt a piacon. Campbell bízik abban, hogy 2027-re 10 gigawattóra kapacitást tudjanak biztosítani az autógyártóknak.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!