A Hyundai is felhagy a belsőégésű autók árusításával 2035-től

1

A napokban kezdődő IAA Mobility autóshow keretein belül a Hyundai Motor Group bejelentette, hogy önként vállalja, hogy 2045-re klímasemlegessé válik. Ennek során 2035-től felhagy a belsőégésű autók értékesítésével Európában és a fontosabb piacon.

A világ többi részén pedig 2040-re tűzték ki ezt a céldátumot. Az önkéntes kötelezettségvállalás a Hyundai márkára vonatkozik. A Hyundai Motor Csoport többi tagját egyelőre nem érinti a változás.

„A haladás az emberiségért” vállalati elképzelés értelmében a Hyundai Motor elhatározta, hogy mindent megtesz a környezetért.” – idézi Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Csoport vezérigazgatója. „Az éghajlatváltozás tagadhatatlan kihívás, mely a legnagyobb és legsürgetőbb figyelmet igényli. A Hyundai Motor elkötelezi magát amellett, hogy 2045-ig karbonsemleges legyen a globális termékeiben és a működésben. Emellett jelentősen növeljük pozíciónkat a tisztább közlekedésbe és a környezetbarátabb energiamegoldásokba, hogy mindenki számára jobb és fenntarthatóbb jövőt biztosítsunk.”

A Hyundai már most előre bocsátotta, hogy 2030-ra a globális értékesítések 30%-át tisztán elektromos vagy üzemanyagcellás járművekkel biztosítsa. Fontos azonban megjegyezni, hogy a Hyundai Motor célja, hogy 2040-ig „beszüntesse az összes fosszilis energiával működő jármű értékesítését a kulcsfontosságú globális piacokon, támogatva ezzel a tiszta mobilitásra való áttérést.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!