750 lóerő teljesítménnyel érkezett meg a Mercedes-AMG EQS

0

Az EQS nem csak a Mercedes-EQ legelső teljesen elektromos prémium limuzinja, de egyben a világ első luxuslimuzin elektromos autója is. Ezt a kivételes státuszt azonnal szemlélteti a modell formaterve, amely a funkció és az aerodinamika páratlan egyensúlyát vegyíti az innovatív esztétikával. 

A Mercedes megfejelte a világ első tisztán elektromos luxuslimuzin jelzőt három betűvel. Ami az AMG. Ma végre lehullt a lepel a nagy teljesítményű EQS AMG-változatáról. Letisztult külsőben pokoli teljesítmény lakozik, ugyanis az AMG nem spórolt az újításokkal.

Összesen 760 lóerőre és 554 Nm-es nyomatékra sikerült hizlalni az EQS-t. Az AMG EQS az AMG saját fejlesztésű elektromos motorjait használja, azonban nem csak ehhez nyúlt hozzá a sportrészleg. A hátsó tengelyt teljesen újragondolták, a két motor révén az öszkerékmeghajtás mellett a hátsókerék-kormányzás is elérhető. Összesen öt vezetési módot pakoltak az AMG szakemberei az EQS-be, melyek közül a Comfort a hatótávot maximalizálja, míg a Sport és a Sport+ a teljesítményre koncentrál.

Az AMG EQS alapból 649 lóerős és 516 NM-es nyomatékkal bír, azonban az AMG Dynamic Plus Package révén külön kapcsolható a Boost mód, mellyel mind a 760 lóerő előcsalogatható és 3,4 másodperc alatt gyorsul százra az EQS.

Az akkumulátor 107,8 kWh. A komplett fékrendszert is teljesen átszabta az AMG, melyek 17 colos féktárcsákkal és hatszelepes betétekkel állítja meg az elektromos vadállatot. Az AMG 21 colos alumínium keréktárcsái az alapfelszereltség része. Persze, opcióként más 21 és 22 colos felnit is választhatunk, illetve karbon-kerámia fékeket is rendelhetünk. Az Executive Rear Seat Package a hátsó üléseket is fűtéssel, masszázsfunkcióval látja el.

A beltér már ismerős lehet a belsőégésű AMG modellekből, viszont az MBUX Hyperscreen menüje AMG márkajelzéssel lett díszítve.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!