Lencsevégre kapták az erősebb Hyundai Ioniq 5 N modellt

0

Év elején hullott le a lepel a dél-koreai gyártó tisztán elektromos modelljéről, a Hyundai Ioniq 5-ről. Akkor az a hír járta, hogy készülőben van egy, az alapmodell feltuningolt, teljesítményorientált változata. Mely nemes egyszerűséggel csak Hyundai Ioniq 5 N nevet kapja meg.

Ha hihetünk a pletykáknak és az időzítésnek, akkor az N-es modellt némi felárral 2023-tól kezdődően vásárolhatjuk meg. A Hyundai Ioniq 5 a dél-koreai gyártó első olyan elektromos járműve, ami az E-GMP dedikált platformra épült. Az N-es verzió sokban hasonlít az alapmodellre, azonban a külsőt agresszívabbá csiszolták, szélesebb felniket kapott, nagyobb féktárcsával, mindezt egy hátsó spoilerrel megkoronázták.

Az Ioniq 5 N modellt sikerült Németországban lencsevégre kapni:

A Hyundai Ioniq 5 N modell teljesítményét 577 lóerőben határozták meg, az újdonság végsebessége pedig 260 km/h-ás tempónál lett korlátozva. Egyetlen töltéssel akár 405 kilométert is megtehetünk.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!