Íme az elektromos Renault Megane, 450 kilométer hatótávval

0

Sok más márkához hasonlóan a Renault is eldöntötte végre, hogy belevág a dolgok közepébe és a viszonylag kisméretű ZOE után eggyel emeli a tétet. Ez a franciák esetében az egyik legjobban fogyó autójuk elektromosítását jelenti, ez pedig a Megane.

A tisztán elektromos Renault Megane-ról az első teaser-fotók most kerültek ki a nyilvánosság elé, amin bár álcázott formában, de nagyjából megtekinthető az autó formája és arányai. Ezzel már jó eséllyel meg tudja állapítani a leendő vevő, hogy érdemes-e kivárnia az elektromos Megane-t, vagy inkább másik márkához vigye a pénzét.

Az álcázott autóra ránézve rögtön több vonás és arány is ismerősen köszönhet vissza azon olvasóinknak, akik látták a Renault Megane eVision tanulmányautót. Az új Megane első része hozza leginkább a tanulmányautón látott megoldásokat, de úgy tűnik, hogy a személyautós jelleg átadja helyét egy crossoveres formának, ami napjaink egyik legkeresettebb formája, így vélhetően a Renault sem szeretne lemaradni a hullámról.

Technikai tudást tekintve az alábbiak ismertek. Az autó jelen állás szerint Renault Megane néven fog megjelenni a szalonok prospektusaiban és arra a CMF-EV padlólemezre épül majd, mint unokatestvére, a Nissan Ariya. A padlólemez az új Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség égisze alatt került megalkotásra, így vélhetően egyre több autó alapjaként jelenik majd meg a szövetség tagjainak elektromos autóiba csomagolva.

Az akkumulátor kapacitása viszont nem fog egyezést mutatni a Nissan Ariya-val, hiszen míg utóbbiban 87 kWh a kapacitás, addig az a Megane-ban csak 60 kWh lesz. Ennek számításba vételével a várható WLTP hatótáv 450 km környékére tehető egyetlen feltöltéssel. A teljesítmény 214 lóerőben mutatkozik meg (az Ariya 302 lóerős). Töltési lehetőségek tekintetében 11 kW AC fedélzeti töltőről és 130 kW DC villámtöltési lehetőségről számolhat be az elektromos Megane. Pletyka szinten már azt is hallani, hogy a Renault később piacra dobna egy összkerekes (dupla motoros) verziót, opciósan nagyobb választható akkupakkal.

Az utastérről jelenleg csak pár részletet ismerhetünk meg a közzétett fotókról. Viszont az elektromos Renault Megane árakról sajnos még egyáltalán nem beszélt a márka, pedig egy jó árazással bombasiker lehet. A másik, amiről nem tudunk, az az értékesítések megkezdésének dátuma. A tippek 2022-re ütemezik a megjelenést. Ami biztos, hogy a Renault már legyártott 30 prototípust tesztelés céljából, így vélhetően hamarosan egyre több kémfotók jelennek majd meg a közúton futkározó Megane-okról.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!