Kisebb késéssel jön a Tesla Model S Plaid

0

Úgy tűnik, hogy akik a megújult Tesla Model S Plaid verzióra várnak, azoknak még egy kis ideig más örömök után kell nézniük, hiszen az eredetileg június 3-ra tervezett első átadás és a köré szervezendő ünnepség csúszik egy kicsit, egészen pontosan 1 hetet.

Ezt maga Elon Musk erősítette meg: „A Model S Plaid kiszállítások június 10-re lettek eltolva. Kell még egy kis idő a finomhangolásokhoz.”

Az eredetileg tervezett időpont június 3 lett volna, ezt tolta el Musk egy héttel. Hogy az az egy hét pontosan mire lesz elég és mit kéne még az autón finomítani, az egy nagy kérdés, több lehetséges verzió is napvilágot látott Musk bejelentése óta. Az egyik legvalószínűbb teória az, hogy az új Model S és X típusok alá tervezett Palladium hajtáslánc végleges beállításaihoz kell némi idő, hiszen ezt hozzá kell igazítani a megnövekedett teljesítményhez, így a nagyobb igénybevételhez.

A Palladium egy projektnek indult a Tesla háza táján, amiről még 2020 nyarán szivárogtak ki az első információk. Sajnos azóta sem tudni sokkal több részletet erről, csak azt, hogy ez az új modellek hajtásláncának elnevezése. Az új hajtáslánc lehetővé teszi a Plaid verzióhoz szükséges három motoros konfigurációt, aminek köszönhetően javul a teljesítmény, továbbá hatékonyabbak is lesznek a jelenlegi társainál. A palladium egy a hat platinacsoportba tartozó fém. A világszerte bányászott fém nagy részét járművek katalizátoraiba építik be. Lehetséges, hogy ezt az anyagot is használni fogják a Model S és a Model X frissítésénél? Azonban az is meglehet, hogy ez csak szurkálódás a belső égésű motorok felé, melyek melléktermékét a palladiummal kell megtisztítani.

Viszont az is elképzelhető, hogy a felhasználói felület szorul még némi szoftveres finomításra. Akárhogyan is, de kíváncsian várjuk tehát a június 10-ét, hogy milyen eseményt szervez a Plaid Model S átadása köré a Tesla.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!