A Tesla titkos Palladium projektje: új Model S és Model X érkezhet

0
Reklám

A Tesla korábbi, saját akkumulátorcellákkal foglalkozó, Roadrunner névre keresztelt projektjéhez hasonlóan olyan információk kezdtek szivárogni, hogy az autógyár egy újabb titkos projekten dolgozik a fremont-i és nevada-i fejlesztőüzemében.

Ez a Palladium projekt.

A Teslán belül is csak azok ismerik a részleteket, akik kifejezetten ezen dolgoznak, így egyelőre nagyon keveset tudunk. A projekt részét képezi új gyártósorok beüzemelése, amelyeket frissített Model S és Model X verziók gyártására tudnak majd használni.

Még nem tudjuk, hogy a Palladium milyen nagy változásokat fog hozni, de egyes információk szerint a modellfrissítés új akkumulátorokat és hajtásláncot fog tartalmazni, ami a Model S és a Model X következő, Plaid verziójának lehet az alapja. Az új hajtáslánc lehetővé teszi a Plaid verzióhoz szükséges három motoros konfigurációt, aminek köszönhetően javul a teljesítmény, továbbá hatékonyabbak is lesznek a jelenlegi társainál. A végleges számokat még nem ismerjük, de jelentős fejlesztésnek ígérkezik a projekt.

Más források azt állítják, hogy a frissítésben ennél jobban átalakítják a modelleket, sőt, egy Tesla alkalmazott új Model S és Model X Palladium karosszériát említett, előre vetítve az autók külsejének megváltozását is.

A Tesla jelenleg is fejleszti a fremont-i és nevada-i üzemét a Palladium projekt részeként. A frissített modellek megjelenési ideje egyelőre ismeretlen, de valószínűleg szeptemberre – amikor a Tesla megtartja a Battery Day rendezvényét – készen fognak állni a bejelentésre.

Jelenleg azt sem tudjuk, hogy a Tesla miért adta a fejlesztésnek a Palladium nevet. A palladium egy a hat platinacsoportba tartozó fém közül. A világszerte bányászott fém nagy részét járművek katalizátoraiba építik be.

Lehetséges, hogy ezt az anyagot is használni fogják a Model S és a Model X frissítésénél? Azonban az is meglehet, hogy ez csak szurkálódás a belső égésű motorok felé, melyek melléktermékét a palladiummal kell megtisztítani.

Lehet, hogy a Tesla a teljes autóipar katalizátorának tartja magát? Az is érdekes, hogy a palladium ára jelentősen növekedett az elmúlt években, és néhányan pont a Tesla részvényeinek emelkedéséhez hasonlították ezt a tendenciát.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!