Érkezik a GTS és Sport Turismo verzió a Porsche Taycanból

0

Egyre inkább tűnik úgy, hogy a Porsche mérnökeinek megérte az évek során befektetni a munkát a Taycan-ba, hiszen a Porsche első tisztán elektromos modellje bámulatos eladásokat produkált egyetlen év alatt. A 2020-as első negyedévhez képest a 2021-es első negyedévben ötször annyi autó talált gazdára.

A Porsche nem áll meg, és folytatja a sikersztorit az elektromos autózás mezején. Látható, hogy folyamatosan bővíti a Porsche a kínálatát olyan modellekkel, mint a belépőszintű hátsókerék-hajtású Taycan vagy éppen a Cross Turismo kombi. Egy új pletyka szerint pedig a GTS és egy sportosabb kasztnijú tisztán elektromos verzió, a Sport Turismo is úton van.

A belső infót egy vásárló postolta a Taycan Forumon belül, amit azóta már töröltek. A lényeg annyi, hogy a vásárló egy kereskedésben rendelt magának egy 4S Cross Turismót, majd az értékesítő ott hagyta a monitorját melyen a Taycan GTS és a Taycan Sport Turismo GTS kódjai szerepeltek. Mikor a vásárló megkérdezte, hogy mik azok, akkor az értékesítő elárulta, hogy új modellek. Azonban az értékesítő nem tudta, hogy mikor lesznek ezen újdonságok bemutatva.

A GTS változat a Taycan 4S és a Turbó közé érkezhet. Az újdonság külsején némi módosítás várható, hogy könnyen meg lehessen különböztetni a többi Taycan-tól. A Sport Turismo pedig a hírek szerint a Cross Turismo alakját tarthatja meg, extra elemek nélkül a karosszérián. Egy kicsit alacsonyabban lehet, viszont azt nem tudni, hogy a CT-hez hasonlóan ez is használható lesz-e a terepen. Hamarosan kiderül.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!