Hamarosan bemutatják a tisztán elektromos Porsche Boxstert

0

Az ötlet nem új a Porsche részéről, hiszen 2011-ben már volt egy hasonló próbálkozása a márkának. Akkor is már kísérleti jelleggel megoldották azt, hogy tisztán elektromosra cserélték a belsőégésű hajtásláncot. Ez az autó akkor Boxster E néven futott és egy összekerék meghajtású, dupla elektromos motorral szerelt járművet jelentett. A motorok egyenként 121 LE teljesítménnyel mozgatták meg a kasztnit.

Akkoriban a Boxster E gyomrában egy 29 kWh-s, folyadékhűtéses lítium-ion akkucsomag lapult, közel 170 km hatótávot adva az autónak. A kísérletek része volt egy 1 motoros verzió is, ebben csak a hátsó tengelyt hajtotta meg egy elektromos motor.

A Boxster E már csak történelem. Azóta a Porsche portfólióján belül az első tisztán elektromos modelljük (Taycan) szinte egy éven belül átvette a legnépszerűbb modell szerepét. A Taycan egy kiváló autó, ám méreteit tekintve a nagyobb testű Porschék közé tartozik. Bőven vannak azonban a márka rajongóinak körein belül azok, akik vásárolnának egy kisebb, igazán kétszemélyes sportautót is, lehetőleg tisztán elektromos meghajtással

A Car and Driver szaklap pár nappal ezelőtt tette közzé, hogy a Porsche egy tisztán elektromos Boxster modellen dolgozik. A Porsche fejlesztési igazgatótanácsának tagja, Michael Steiner elmondta, hogy a Porsche intenzíven halad a munkálatokkal. Ha valóban így van, akkor a gyártó hamarosan felfedheti a Boxster EV koncepció modelljét. Egészen pontosan egy olyan modellt mutathat be a nagyközönségnek, ami már készen áll a sorozatgyártásra. Az eddigi pletykák szerint a tisztán elektromos sportautó egy teljesen új architektúrára épülhet, amely jelentősen eltér a PPE platformtól melyre a közelgő elektromos Macan épülhet.

Ha a tisztán elektromos Boxster változatáról szóló pletykák igaznak bizonyulnak, akkor ez egy új lépést jelenthet a Porsche villanyosítási programjában. A Taycan egy olyan modell melyet szinte a nulláról fejlesztettek, azonban a Macan és a Boxster EV-k már meglévő modellek első elektromos változatává válhatnak.

Izgalmas évek elé nézünk, az egyszer biztos!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!