A „világ legjobb városi autója” díjat nyert az elektromos Honda e

0
Reklám

Folytatódik a Honda sikerszériája – ezúttal a 2021-es Nemzetközi Év Autója díj döntőbizottsága ismerte el a gyártó autóinak kiválóságát. A nyertesek között ott volt a Honda e is, ami a World Urban Car (A világ legjobb városi autója) kategóriában első, az összevont értékelésben pedig dobogós lett.

A páratlanul fejlett, kompakt városi autók nagyban hozzájárulhatnak, hogy a Honda beváltsa ígéretét, miszerint főbb európai modelljei 2022-ban már mind képesek lesznek elektromos üzemmódban is haladni.

A márka első teljesen elektromos európai autójaként bemutatott Honda e-t elismert szakértők  alkotta döntőbizottság – 28 országból delegált 93 újságíró – szavazta meg a világ legjobb városi autójának. A Nemzetközi Év Autója díjjal a városi, luxus-, teljesítmény- és formatervezés-kategória legjobbjait jutalmazzák, a Honda e egyebek mellett a közvetlen, szórakoztató vezetési élményért, az egyedülállóan fejlett, mobilkommunikációra képes fedélzeti elektronikáért és a feltűnő, kortárs stílusban fogant karosszériáért „vehette át” az oklevelet.

Megannyi világszerte besöpört díjával a Honda e afféle globális mérce lett a járműipari formatervezés és a fejlett e-mobilitás területén. A Honda népszerű EV-je két Red Dot díjat is magáénak tudhat (közöttük a legjobbak legjobbjának járó Best of the Best 2020-at), és a németországi Red Dot múzeumban is kiállították.

A modell 2019-ben Honda e Prototype néven debütált a Frankfurt Motor Show-n, s azonnal meg is kapta az ECOBEST titulust az AUTOBEST zsűrijétől, sőt az Év autójának választották Németországban és a New Energy kategóriában is diadalmaskodott. Az év elején a Nemzetközi Év Női Autója 2021 választáson is kivívta az elsőséget, méghozzá a Best EV (ti. legjobb elektromos autó) kategóriában.

A Honda e fejlesztéséért felelős tervezőgárda vezetője, Tomofumi Ichinose elmondta: „Igazán megtisztelő, hogy ilyen nagy presztízsű díjat kaptunk. Szeretném megköszönni a zsűrinek a teljes Honda-csapat nevében. Az egyedi, fejlett, urbánus környezetre optimalizált Honda e egészen különleges modell. Olyan vásárlóknak készül, akik szeretnének középpontban lenni saját autójukban, ugyanakkor fontos számukra az állandó kommunikáció és a károsanyag-kibocsátás nélküli városi közlekedés. Mindemellett tervezőcsapatunk olyan jármű megalkotását tűzte ki célul, ami barátságos, emberi, nem rideg, és érezni rajta, hogy lelke van.”

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!