Mától már Bitcoinnal is vehetünk Teslát

0

Nos, hát ezt is megértük, bár a lépés bekövetkezése egyértelműen be lett harangozva a Tesla részéről. Aki esetleg a jókor megvett Bitcoin részesedését váltaná be valami kézzelfoghatóra, annak már csak a Tesla konfigurátorát kell felkeresnie és fizetési beállításoknál megadni, hogy Bitcoint kíván adni az autóért. A helyzet annyira hivatalos, hogy erről Elon Musk is elhelyezett egy Twitter posztot:

A Tesla és a Bitcoin kapcsolata még elég friss, de vélhetően annál stabilabb lesz a jövőben, főleg mióta Elon Musk február elején 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint Elon Musk, amit az illetékes amerikai szabályozási szervezet, a SEC (Securities and Exchange Commission) is jóváhagyott.

A Tesla már akkor egyértelművé tette, hogy ez nem csupán Elon Musk magánakciója volt, hanem már a közeljövőben be kívánják vonni a fizetési lehetőségekbe többek között a kriptovalutákat is. Ez pedig a mai naptól valóság, ahogyan arról bárki meggyőződhet a Tesla konfigurációs oldalán:

A Tesla még mindig egy kicsi autógyártónak számít a legyártott autók darabszámi alapján, de természetesen tudjuk, hogy kategóriáján belül a Model 3 megjelenése óta a legjobbak között szerepel. Ennek fényében érthető, hogy Elon Musk minden lehetőséget megragad, hogy biztosítsa a vállalat fennmaradását és fejlődését. Ezekhez pedig pénz kell, nagyon sok pénz. De hogy jut hozzá a szükséges forrásokhoz? Egyrészt a karbonkreditek eladásából, amiért sok autógyártó, köztük az FCA is nagyon szereti Muskot, hiszen elég egy kis dörgölődzés (pénztárcanyitás) és már meg is van a szükséges flottaátlag. Musk húzása pedig bejött, hiszen az üzleten több száz millió dollárt nyert. Az üzlet bejelentésével rögtön 15 százalékot, azóta pedig közel 45 százalékot erősödött az árfolyam, persze kisebb korrigálások már történtek azóta az árfolyamban.

Musk lépésével egyidőben pedig megjelentek azok a vélemények is, hogy a Tesla szellemisége nem egyeztethető össze a Bitcoinnal, hiszen annak bányászatához rengeteg energia szükséges, amit ma még sok esetben fosszilis energiák elégetésével állítanak elő az erőművek, így Musk vásárlása gyakorlatilag egy hatalmas környezetszennyező lépés volt.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!