Bill Gates elismerően nyilatkozott Elon Muskról és a Tesláról

0

Bill Gates pozitívan nyilatkozott Elon Musk klímaváltozás ellenes erőfeszítéseiről, közvetlenül azután, hogy Musk azt állította róla, hogy hatalmas összeget bukott a Tesla részvények sortolásán.

Gates és Musk között már hosszú ideje nézeteltérés áll fenn, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy különböző megjegyzéseket tesznek egymásra. Bill Gates például korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a Tesla Semi életképtelen. Musk nemrég egy interjúban reagált ezekre a kijelentésekre majd elmondta, hogy tudomása szerint Gates hatalmas összeget bukott a Tesla részvények shortolásán.

Egy héttel Musk kijelentése után, Gates nagyon pozitív hangvételben nyilatkozott Muskról és a Tesláról, azonban az általa felhozott vádakra nem reagált. A milliárdos így fogalmazott:

Nos, fontos elmondani azt, hogy amit Elon vitt véghez a Teslával, az az egyik legnagyobb hozzájárulás az éghajlatváltozás megakadályozásához, amit valaha tettek.”

A Microsoft alapítója továbbá hozzátette, hogy:

És tudod, alábecsülni Elon-t nem jó ötlet.”

Arról viszont semmit nem tudtunk meg, hogy valóban vesztett-e a Tesla részvényein. Ennek azonban lehet egy nagyon egyszerű oka is. Elképzelhető, hogy a Bill Gates interjút még az Elon Musk ominózus interjúja előtt vették fel.

Tavaly a Tesla volt a tőzsde talán leginkább shortolt (olyan tőzsdei ügylet melyben a befektető az árfolyam esésére számít) részvénye. Ez az árfolyamot nem igazán zavarta haladatlanul tört felfelé és azóta sem mutatott drasztikusabb korrekciót. Így a shortolók pedig összesen 38 milliárd dollárt veszítettek.

Bill Gates megnyilvánulásából az is látszik, hogy a két milliárdos alapvetően ugyan azért a célért küzd csak más-más eszközökkel. Elon Musk az elektromobilitással és a megújuló energiaforrások kihasználásával próbálja megakadályozni a klímaváltozást. Bill Gates pedig a feleségével közösen létrehozott alapítványok segítségével próbálja elérni ugyan ezt.

Azonban alapvetően érthető, hogy nem mindig találják meg a közös nevezőt hiszen mindketten más területen tevékenykednek. Ez lehet az oka ennek az adok-kapoknak is, ami időről-időre megjelenik a médiában. Azt pedig, hogy kinek van igaza az idő úgy is eldönti majd.