Megvan az elektromos Renault 4 és 5 új neve

0

Egy újabb jó hírünk van azoknak, akik a francia márka kedvelői és esetleg a ZOE-n túlmutató elektromos autót várnak a Renault műhelyéből. Az angol Autocar magazin szerint a Renault már el is indította a 4 és az 5 típusok megjelenésére építő két autójuk nevének bejegyzését. A Renault 4 esetében az új elnevezés Renault 4Ever, míg az 5 esetében Renault Five lesz. Erre a vonatkozó dokumentumokat is linkelte az angol autós magazin (4 és 5).

A Renault már most is vezető szerepet tölt be Európában az elektromos mobilitás területén, mindezt pedig a népszerű Zoe-nak köszönhetik. Viszont itt nem állhatnak meg, ezért lassan, de biztosan halad tehát a Renault két új elektromos autójának életútja, bár a gyári vázlatokon túl egyelőre nem sok tudható a két autóról. Sőt, ha pontosak akarunk lenni, a Renault 4Ever esetében még ez sem áll rendelkezésre.

De mit tudhatunk akkor eddig? A Renault 4Ever és a Five is részei annak a Renaulution elnevezésű projektnek, ami a francia márka házon belüli célkitűzése. Mindkét autó a francia márka dedikált padlólemezére, a CMF-B EV-re épülne.

„2025-re a Renault 14 új típust dob ​​piacra. 7 teljesen elektromos lesz, továbbá még 7 kisebb-nagyobb családi modellel érkezünk. Minden új autónk – tisztán vagy részben – elektromos hajtású lesz.”

Luca de Meo, a Renault Groupe vezérigazgatója a következőket fűzte hozzá a témához:

„A Renault-nál meghatároztuk a jövő irányát: megalkotjuk saját „Nouvelle Vague”-unkat [az új hullámot]. Mi valódi modernitást hozunk az autóiparba. Áttérésünk alapja, hogy megerősítjük vezető szerepünket az elektromos közlekedésben.

Mint olvasható, a Renault Five esetében már igen határozott víziója van a márkának, na de mi várható a 4Ever esetében?

A Caradvice magazin egy szolid becsléseb bocsátkozott a témában, szerintük a 4ever csak a Five után mehet gyártásba. Szerintük előbbi 2023-ban érkezik, míg az öcsi 4Ever majd csak 2025-ben. Érdekesség, hogy az újra gondolt Renault 4Ever már 2011-ben is felmerült, mint ötlet, ennek nyomai a Designboom oldalán láthatók. Az autó formájának tekintetében nincs információ, ez még nagyon a jövő zenéje!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!