Elképesztően menő és olcsó elektromos homokfutó az Alibabáról

0

Mint ahogy azt már a címben is említettük, egy vagány elektromos járművel fogunk ebben a cikkben foglalkozni, aminek az ára is meggyőző lehet sokak számára. Képzeljük magunk elé az életérzést! Száguldozunk a sivatagban a naplementében, ezerrel szól a 80-as évekbeli rock, amit még a motor hangos zörgése sem zavar meg, mert igen, a meghajtás elektromos!

Nézzük meg, mit is tud és pontosan mennyiért a Wuhan AGY Machinery Equipment Co cég GE01 modell névre hallgató csodabogara!

Voltaképpen mi is ez? Egy elektromos mini terepjáró? Egy elektromos go-kart? Esetleg elektromos meghajtással rendelkező golf kocsi? Ezt mindenki döntse el maga, de az biztos, hogy jó szórakozásnak tűnik. A jármű hátuljába építve találhatunk egy 5000W-s motort, ami 80Nm nyomatékkal egészen 64 km/óra sebességig képes gyorsulni. Egyetlen feltöltéssel pedig akár 50 kilométert is megtehetünk. Nem is olyan rossz, ugye?

Két üléssel rendelkezik és összesen 400 kilogramm tömegű. Összesen 300 kilogrammot képes elcipelni.

Ezenkívül a jármű tartalmaz minden olyan alkatrész és felszerelést, amit igazából elvárhatunk egy ilyen kis géptől, ilyen a LED világítás, illetve a hidraulikus fékrendszer. A gép egyébként EEC tanúsítvánnyal is rendelkezik.

A gépet meghajtó ólom-savas akkumulátor 3 kWh kapacitású. Az elektromos homokfutót az alibaba oldalán már 2800 dollárért megkaparinthatjuk, ami forintba átszámítva körülbelül 800 000-900 000 forint körül alakul.

Ezen az áron, valamint ezekkel a felszerelésekkel és tulajdonságokkal igazán nyertes vétel lehet ez a járgány. Képzeljük el, ha nem is egy naplementés sivatagban, de egy hétvégén a haverokkal a Balatonon strandra járáshoz mindenképpen jó buli lehet ez az off-road jármű.

Hartyanszky Istvan
Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.