Közel 50 ezer Audi e-tron talált gazdára 2020-ban

0

Az Audi 2020-ban majdnem 50,000 e-tron-t adott el, ami jelentős növekedésnek számít az ezt megelőző évhez képest. Továbbá igazolja azt is, hogy van értelme az Audi elektrifikációs erőfeszítéseinek.

A német autógyártó közzétette, a 2020-as szállítási eredményeit, melyekből kiderül, hogy tavaly összesen 47,324 darab e-tron került értékesítésre, ami 79,5 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az Audi hangsúlyozta azt is, hogy a német prémium márkák közül ők rendelkeznek a legmagasabb eladási számokkal, a prémium elektromos autók tekintetében. Norvégiában például a legnépszerűbb autónak bizonyult 2020-ban. Németországban, az utolsó negyedévben pedig megduplázódott iránta a kereset az előző évhez képest.

Az autó értékesítésének a 2019-es lassabb indulása után mostanra már igazán lendületbe jött. 2021-ben pedig újabb lendületet kaphat, a 7,300 eurós árcsökkentésnek és a plusz 30 kilométernyi hatótávnak köszönhetően.

Az Audi globális értékesítése egyébként 8,3 százalékot esett a 2019-es évhez képest. Ami nem is olyan rossz eredmény, ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen nehéz év is volt 2020 az autóipar számára.

Az autógyártót két dolog óvta meg a drasztikus zuhanástól: az elektromos autók és Kína. Miközben a legtöbb piacon az Audi értékesítése 20 százalékkal csökkent, addig a kínai értékesítések 5 százalékkal növekedtek az elektromos autós eladások pedig valósággal szárnyaltak.

Az Egyesült Államokban az eladások 16 százalékkal csökkentek, azonban az e-tron értékesítése 10 százalékkal növekedett. Még nagyobb volt a különbség Európában, ahol az elektromos autók még nagyobb népszerűségnek örvendenek. Itt az eladások 19 százalékkal estek vissza, de az e-tron értékesítése, beleértve az e-tron Sportbacket is, nem kevesebb mint 80 százalékkal nőttek.

Ilyen értékesítési számok mellett az Audi minden bizonnyal bizakodva tekint a jövőbe. Hiszen idén is érkeznek elektromos Audik, 2021-ben fogják piacra dobni a Q4 e-tron és az e-tron GT modelleket.

Úgy tűnik tehát, hogy az Audi továbbra is meghatározó szereplője lesz az e-autós piacnak, a Volkswagen csoport többi márkájával egyetemben. A többi prémium autógyártónak pedig nem lesz egyszerű dolga, ha versenybe száll az Audival.