Elektromos meghajtással térhet vissza a Renault 4 és 5

1

A Renault az európai márkák közül az egyik, ami rengeteget tett az elektromos mobilitás népszerűsítése érdekében, elég csak a máig a legjobbak között szereplő és folyamatosan fejlesztett ZOE-ra gondolni, vagy éppen az elektromos furgonok területén a Kangoo Z.E.-re.

Viszont valamije nincs a francia márkának, amire már többen is gondoltak régebben: egy egykor sikeres és a retró jegyében feltámasztott modellje, ami sok autórajongóban mozdíthatna meg valamit, ami végül vásárlásra is ösztönözne. Ilyen modellre tipikus példa a Fiat 500, vagy a MINI újragondolása. Természetesen, ha manapság valaki ilyenben gondolkodik, akkor csak elektromos meghajtással érdemes számolnia.

A Reuters cikke értelmében pedig a Renault jelenlegi elnöke, Luca de Meo valami ilyesmiben gondolkodik és rá is férne a siker a márkára, hiszen az elmúlt időszakban komoly anyagi veszteségei voltak a vállalatnak, erre pedig csak rátett egy lapáttal a koronavírus okozta helyzet. Mindennek az eredménye egy közel 2 milliárd eurós költségcsökkentési program elindítása lett, így De Meo egy biztosnak tűnő recept után nyúlna, vagyis a fentebb taglalt retró érzés meglovaglásán. A Reutersnek erről egy márka-közeli hírforrás beszélt, aki elmondta, hogy de Meo tervei között van egyrészt a Renault 4 és 5 modellek újragondolása, aminek előkészítésére igen komoly hangsúlyt fektet jelenleg is, nem mellékesen rájátszva azokra az érzelmi szálakra, amik a francia eredet kapcsán jelenne meg sok vásárlóban. Idősebb olvasóinknak bizonyára nem kell bemutatni ezen típusokat, de mi azért teszünk ide mindkettőről egy képet:

A Renault 5-ből a fenti képen az Alpine kivitel látszik, amit nem véletlenül említek, hiszen a hírforrás szerint De Meo tervei között van még a híres Alpine autósport márka átvezetése is az elektromos meghajtás világába, így akár egy Volvo-Polestar-jellegű együttműködés jöhet létre az Alpine jelenlegi formájából. Végezetül, ha hihetünk a Reuters felé szivárogtatónak, akkor pár nap múlva, tehát január 14-én egy Renault bejelentés várható a fent vázolt tervekről, amikről személy szerint remélem, hogy megvalósulnak és így tovább bővül az elérhető elektromos személyautók sora pár új modellel.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!