Hivatalos és rendelhető a Tesla Model Y 3. üléssora

0

Rengeteg haszna tud lenni egy olyan autónak, amiben van harmadik üléssor, ezzel további két személynek helyet biztosítva az utazáshoz. Azonban, hacsak nem egy kisbusz méretű járműben van ez a plusz üléssor, akkor bizony a csomagoknak, vagy éppen a leghátul utazók lábának már nem nagyon jut hely, de hát valamit valamiért.

A Tesla Model Y a testvér Model 3 „felfújt” változata, vagyis itt már egy SUV forma került az alvázra. Ez ideális terepe lehet egy plusz üléssornak, amit a Tesla maga is megerősített 2019 márciusában, tehát, hogy ez elérhető opció lesz a Model y esetében. Akkor több találgatás is volt, ami azt taglalta, hogy a plusz üléssor vajon arccal előre, vagy hátrafelé fog elhelyezkedni? Még azon év decemberében le is bukott egy prototípus Amerikában, ami előrevetítette a majdani hivatalos megoldást.

A lebukott prototípusban látottak nem változtak, erről a Tesla által most kiadott gyári képek árulkodnak és a közreadott opció leírása. A harmadik üléssor ára tehát hivatalosan is 3000 dollár és akik megrendelik, az alábbi tulajdonságokkal bővítik járművük tudását:

  • Harmadik üléssor két fő számára
  • Könnyű beszállás a harmadik üléssorba
  • USB-C töltő megléte a harmadik üléssoron utazóknak
  • Csúsztatható második üléssor, állítható dőlés szögű háttámlákkal
  • Lehajtható második és harmadik üléssor a maximálisan kihasználható raktér érdekében
  • Elektronikusan működtethető lehajtás a csomagtartóból

Jöjjenek a hivatalos képek is:

A képek láttán sokakban felmerülhet a kérdés, hogy vajon a Model Y valóban alkalmas-e 7 személy szállítására, tekintve, hogy a harmadik üléssoron utazóknak jutó lábtér jóindulattal sem nevezhető elégségesnek. A Tesla is beláthatta ezt, hiszen a konfigurátorban eredetileg „7 felnőtt” szállítására alkalmasnak írta le a plusz üléssorral bíró Model Y-t, ám változott a leírás, mégpedig „7 fő” -re. Ezt mi is ellenőriztük, valóban a passengers szó szerepel ott.

Az viszont tény, hogy gyerekülések elhelyezésére ideális, így elsősorban a most még kicsi gyerekkel/gyerekekkel bíró családok láthatják benne a potenciált, esetleg a személyszállító vállalkozások, akiknek bizonyos fuvarszám felett visszajön a harmadik üléssor okozta plusz kiadás.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!