J-Pace néven jön egy újabb tisztán elektromos Jaguar SUV

0

A Jaguar az I-Pace esetében tisztességes munkát végzett, hiszen egy kiváló autó született a mérnökök erőfeszítéseiből. Az autó tudása, minősége és kinézete egyaránt megérdemlik a Jaguar logót. Talán túl jól is sikerülhetett a munka, hiszen a márka új vezérigazgatója, Theirry Bolloré (korábban a Renault-nál dolgozott) abban látja a márka túlélését, ha az teljes egészében elektromos meghajtásra vált mielőbb. Ebben a célkitűzésben nyilvánvalóan benne van az is, hogy a JLR-nek (Jaguar Land Rover) meg kell felelnie az Európai Unió által előírt szén-dioxid kvótának. A Jaguár 2018-ban mutatta be az I-Pace modellt, és számos izgalmas részletet és technikai megoldást tartalmaz az autó.

Jaguar I-Pace

Az új CEO Példának a Polestart és a Teslát hozta fel abban az interjúban, amit az Autoexpress magazinnak adott. Az említett beszélgetésben aztán szóba jött egy újabb tisztán elektromos modell terve is, ami már a nagyobb méretkategóriában játszana, mint például a Tesla Model X, vagy éppen a Porsche Cayenne. Ennek az új modellnek pedig a J-pace nevet adná a vállalat. Az újdonság egy nagy méretű, luxus elektromos SUV lesz, alapvetően az XJ szedán nagyobbik testvére.

Elképzelt vázlat az új J-Pace kinézetéről

A J-Pace lenne a márka második tisztán elektromos modellje a már létező I-Pace mellett, hacsak a J-Pace előtt meg nem érkezik a korábban már beharangozott tisztán elektromos XJ szedán. Utóbbi hivatalos bemutatkozását 2021-re halasztotta a Jaguar, köszönhetően a koronavírus okozta problémáknak.

A Jaguar XJ elektromos szedán már a végső tesztelés fázisában lehet

Továbbá az új modellek gyártása visszakerül Angliába. Jelenleg az I-Pace modelleket Ausztriában, Grazban gyártja egy külsős cég, a Magna Steyr, amellyel a Jaguar korábban szerződést kötött. Azonban a hírek szerint az új, teljesen elektromos XJ szedán, ami 2021 tavaszán várható, már teljes mértékben a castle bromwich-i gyárban fog készülni. Mivel az XJ és a J-Pace testvérmodellek, így joggal feltételezhető, hogy utóbbi típus is ebben az angol gyárban készülhet. A JLR csoport 1 milliárd fontot fektet be a Castle Bromwich és a Solihull gyárainak átalakítására, ahol a közeljövőben az új MLA platformra épülő autókat fogják gyártani. Erre a padlólemezre épülhet a J-Pace és az XJ szedán is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!