A cég vezérigazgatója, Elon Musk szerint ez lesz a cég legújabb „őrült nagy dobása” és a jövő évben már mindenki érteni is fogja, hogy miért.

A 2020 Q3-as gazdasági megbeszélésen Elon Musk a következőket mondta el a napelemes tetőszerkezettel kapcsolatban:

„Ha a jövőben, mondjuk 10 év múlva, körülnézünk a környezetünkben, mit akarunk látni magunk körül? Milyen jövőt is akarunk magunknak pontosan? Melyek azok a termékek, amelyek jobbá fogják tenni a mindennapjainkat? Én úgy gondolom, hogy azok a tetőszerkezetek, amelyek energiát termelnek és minden környezeti hatásnak ellenállnak, lehet a megoldás. A Solar Roof egy örült jó megoldás lesz, és ez végre mindenkinek egyértelmű lesz jövőre.”

Ez a bejelentés szinte egyértelművé teszi, hogy jövőre várhatjuk az amerikai cég új termékének az érkezését, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyes újságok megtudták, hogy a Tesla 200 új kolléga felvételén dolgozik a céghez, tetőfedő pozícióba. Valószínűleg ők lesznek azok, akik felszerelik az energiatermelő tetőelemeket.

A Tesla már régóta dolgozik ezen a projekten, egyik célkitűzésük az esztétikai megjelenés szépítése, ezzel is elérve azt, hogy még több használót bevonzanak. Ehhez még hozzátartozik az is, hogy egy hasznos kis alkalmazást is fejlesztettek a rendszerhez:

„A Tesla mobilalkalmazás egyaránt használható a Solarglass-tető, valamint olyan termékek, mint például a Powerwall vagy a Tesla autók ellenőrzésére. Az alkalmazás láthatóvá teszi a tető energiatermelését és az otthoni energiafelhasználást, továbbá értesítéseket küld a Tesla ügyfélszolgálatától is, ha a központ problémákat észlel a Solarglass rendszerében. A legtöbb ilyen kellemetlenséget az ügyfélszolgálat képes távolról megoldani. Ha esetleg ez nem lehetséges, közvetlenül a házához küldünk technikusokat, szerelőket.”

A kérdés már csak az, hogy mennyire is lesz közönségkedvenc a termék, és hányan fognak mellette dönteni. Az biztos, hogy praktikus lesz, ezt bizonyítja az a 200 tetőfedő, akit terveznek felvenni a céghez.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Hartyánszky István vagyok, egyetemista. Évek óta elektromos autózás rajnongó, és már lassan egy éve foglalkozom az e-cars.hu-n cikkek írásával.