Megérkezett a Tesla Solarglass Roof használati útmutatója, ami nagyszerű betekintést nyújt nekünk a termék legújabb verziójába. Ezen túl a Tesla új Solar Gateway-ről is érkeztek infók. A cég tavaly októberben elindította Solar Roof cseréplapjainak 3. verzióját, melyet ma már Solarglassnak hívnak, és az optimalizált gyártási technológiának, valamint a gyorsabb telepítésnek köszönhetően jelentős árcsökkenésen mentek keresztül, aminek rendkívül örülünk.

Hirdetés

Az Electrec készített egy Tesla Solar Roof V2-V3 árajánlati összehasonlítást, amely azt mutatja, hogy az ár 40 százalékkal esett vissza.

Elon Musk vezérigazgató a termelés és a telepítés felgyorsítását szorgalmazza az új verzió esetében, és a gyárak leállítása előtt a Tesla állítása szerint már elérték a heti 1000 házhoz szükséges napelemes cserép gyártási sebességet.

A Tesla legújabb szolárterméke arra törekszik, hogy javuljon a megítélése esztétikai szempontból, és bevonjon ezzel a napenergiát használók körébe olyan fogyasztókat is, akiknek az elkövetkező néhány évben új tetőre lesz szüksége, vagy ahol olyan speciális helyzet áll elő, amiket hagyományosan telepített napelemek nem tudnak megoldani.

Ma eljutott hozzánk a legújabb Tesla Solarglass Roof használati útmutató, amely nagyszerű képet ad a napelemes tető következő verziójáról és a szükséges kiegészítőkről. A brossúra néhány gyönyörű fotóval indít, melyeken már telepített tetőket láthatunk, csodaszép környezetben:

A kézikönyv a Tesla okostelefon-applikációját is bemutatja:

„A Tesla mobilalkalmazás egyaránt használható a Solarglass-tető, valamint olyan termékek, mint például a Powerwall vagy a Tesla autók ellenőrzésére. Az alkalmazás láthatóvá teszi a tető energiatermelését és az otthoni energiafelhasználást, továbbá értesítéseket küld a Tesla ügyfélszolgálatától is, ha a központ problémákat észlel a Solarglass rendszerében. A legtöbb ilyen kellemetlenséget az ügyfélszolgálat képes távolról megoldani. Ha esetleg ez nem lehetséges, közvetlenül a házához küldünk technikusokat, szerelőket.”

A kézikönyvben először olvashatunk a Tesla új berendezéséről, a Gateway-ről, ami gyakorlatilag a rendszer agya, és lehetővé teszi a berendezés és az alkalmazás közötti kommunikációt:

A Tesla Solar Gateway berendezést nem szabad összetéveszteni a backup gateway elnevezésű szerkezettel, amely egy teljesen más eszköz, és eddig is része volt a Solarglass-termékcsomagnak. Ez teszi egyébként lehetővé a Tesla Powerwall biztonsági mentéséhez való hozzáférést is többek között.

Tesla Solarglass Roof használati útmutató teljes leírása itt érhető el.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.