Koronavírus ide, gyárbezárások oda a Tesla rekordot döntött! 25%-al sikerült megdöntenie az eddigi rekordját a kaliforniai e-autó gyártónak. A harmadik negyedévben összesen 15.275 darab Model S és X, míg 124.318 darab Model 3 és Y talált gazdára. Ezzel pedig 139.593 darab Tesla modellt szállított ki az újdonsült tulajdonosoknak a kaliforniai e-autó gyártó az elmúlt három hónapban. 

A gyártási darabszámok pedig még ennél is jobb eredményeket értek el a harmadik negyedévben. Összesen 145.036 darab modellt gyártottak, ebből 16.992 darab volt a Model S és X, míg 128.044 darab Model 3 és Y készült.

A Teslounge Budapest átadásra váró modelljei

Nos, a Tesla tegnap este a piaczárást követően közzétette a pénzügyi eredményeit melyből kiderült, hogy immáron sorozatban ötödik negyedéve nyereséges a vállalat.

Hirdetés

A Wall Street elemzői mintegy 8,2 milliárd dolláros bevételre számítottak a harmadik negyedévben, de a Tesla jócskán meghaladta a becsléseket. Ugyanis 8,7 milliárd forgalmat bonyolított a Q3-ban, az autógyártásból és az energia üzletágból mintegy 2,06 milliárd bruttó profitban részesültek.

Ugyanakkor a Tesla a harmadik negyedévet egy újabb rekorddal, mégpedig 14,5 milliárd dolláros készpénzállománnyal zárta.

TSLA-Q3-2020-Update by Fred Lamert

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!