Németország és a német autópiac mindig is egy külön világ volt Európán belül. Az ország számos, világhírt szerző márkát és típust tud felmutatni, köszönhetően a német precizitásnak és iparnak. De a német autóvásárlókat sem kellett eddig félteni, ha a hazai autóipart kellett támogatniuk a vásárlásaikon keresztül. Ez igaz is volt eddig, ám bejött a képbe a Tesla és legutóbb a koronavírus.

A Teslát sokáig csak egy feltörekvő, „túlhájpolt” autómárkának gondolták, ám a Model 3 megjelenésével a német piac elkezdett átrendeződni. Hónapról hónapra jöttek a hírek arról, hogy a Tesla éppen melyik országban vette át a „Best seller” megtisztelő címet és bizony Németország sem kerülhette el ezt, a Model 3 hamar a legjobban keresett elektromos autó lett.

Bizonyára sok hazafias érzelmű német autós érezte szálkának azt, amikor a Tesla bejelentett, hogy saját Gigafacotry épül Németországban, ráadásul az ország fővárosának közvetlen közelében. Volt is sok probléma, feljelentés és gáncsoskodás a márka ellen, de hiába. A Giga Berlin köszöni jól van és épül tovább, ráadásul itt fogja a Tesla tesztelni a legújabb technológiáit is!

Hirdetés

Ezen események hatását csak fokozta a koronavírus megjelenése az év elején, aminek köszönhetően Németországban is szinte teljesen leállították hónapokra az ország iparát, aminek hatásait az ottani autóipar és piac még mindig nem heverte ki. Az termelés már kezdi beérni magát, de az értékesítések még mindig a béke fenek alatt vannak. Ám a Tesla itt is kiválóan teljesít, hiszen az alábbi táblázatból kitűnik, hogy minden autómárka visszaesésről kell beszámoljon, kivéve a kaliforniaiakat. A Tesla eddig 11 217 darab járművet adott el Németországban, ami nem kiugró a többi márkához képest, mégis egyedül a Tesla iránti kereslet tudott növekedni.

 Az eladási adatok azért is bámulatosak, hiszen a koronavírus érintette a Tesla fremonti gyárát, ahonnan az európai és amerikai igényeket szolgálják ki a Model 3 tekintetében. Ez pár hónapig meg is látszott a márka európai kínálatában, hiszen egy időre Norvégiában az Audi e-tron lett a legtöbbet eladott elektromos autó, köszönhetően a Model 3 készlethiányának.