Képeken a Tesla Cyberquad

0

A tavalyi bejelentése óta, most mutatta meg először, közelebbről is a Tesla a Cyberquad-ot.

Miután múlt évben a Tesla bemutatta a Cybertruck-ot Elon Musk hozzá tette, hogy lenne itt „még egy dolog”. És ekkor hozták be a Cyberquad-ot és álltak fel vele a Cybertruck platójára, hogy szemléltessék annak teherbírását. Akkor még nem volt világos, hogy kapható lesz-e egyáltalán ez az elektromos ATV, vagy csak direkt erre az alkalomra készítettek el egyet. Később azonban Musk megerősítette, hogy aki a Cybertruck-ot válassza annak lesz lehetősége ezt megvásárolni. 

A bejelentés óta a Tesla nem is adott életjelet a projektről egészen mostanáig, ugyanis elvitték bemutatni a Battery Day nevű rendezvényre.

A Tesla a Cyberquad esetében egy Yamaha Raptort alakítottak át elektromosság Zero Motorcycle elektromotor segítségével. Azonban a végleges verziónak másnak kell lennie, egy kicsit Teslásabbnak, több technológiával, ezért a cég az egészet elkezdte az alapoktól felépíteni.

A Tesla egyelőre nem tett közzé specifikációkat, de van egy másik cég is, ami ugyan ezzel a hajtáslánccal épített egy elektromos ATV-t, így az jó összehasonlítási alap lehet. A Rich Rebuilds saját gépe 3,9 alatt éri el a 100 km/h-ás sebességet és 164 km/h a végsebessége. Ez valószínűleg sokkal nagyobb teljesítmény mint, amit egy ilyen ATV-nek tudnia kellene.

A történet már csak azért is érdekes mivel ez a Tesla számára egy teljesen új szegmens. Ez egy jó lehetőség arra, hogy kibővítse a kínálatát akár egy teljesen új irányba is, például a kis egyszemélyes autók irányába.

A cég egyelőre még nem hozta nyilvánosságra mennyibe is fog kerülni a Cyberquad. Azt azonban elmondták, hogy várhatóan 2021 végétől áll majd rendelkezésére a Cybertruck vásárlóinak.

Mindenesetre izgalmas lesz látni, hogy egy autógyártó mit is tud kihozni egy számára teljesen új projektből. A Teslát ismerve azonban valószínűleg nem kell majd csalódnunk a Cyberquad teljesítményében és a beleépített technológia tekintetében sem. Ezeket a tulajdonságokat és a futurisztikus kinézetet figyelembevéve biztosan népszerű lesz a vásárlók körében.