A Tesla Megapacks által működtetett új projekt segít enyhíteni az Egyesült Királyság több száz millió dolláros hálózat-kiegyenlítési költségeit, melyek a járvány miatt keletkeztek. A kialakult helyzet ugyanis nagymértékben megváltoztatta a lakosság áramfelhasználási szokásait, mivel sokan otthon kényszerültek maradni. Homeofficból kénytelenek végezni munkájukat, ez pedig jelentősen megnöveli az energia-igénybevételt.

Az Egyesült Királyságban a National Grid jelentései szerint 718 millió font (közel 1 milliárd dollár) kiegyenlítési költség halmozódott fel márciustól júliusig, ez mintegy 39 százalékos növekedést jelent az elmúlt évhez képest. A Bloomberg beszámolója szerint a héten először a szigeten a Tesla Megapack infrastruktúráját használták, hogy segítsenek a hálózat kiegyensúlyozásában és a költségek enyhítésében:

Az óriási Tesla Inc. akkumulátorokat használó projektet a héten először vetettük be a többletfelhasználás következtében kialakult igények enyhítésére a brit villamosenergia-piacon.”

Hirdetés

Korábbi beszámolók szerint az akkumulátoros rendszer a Tesla új Autobidder számítógépes rendszerének felhasználásával fog működni:

„A közüzemi méretű energiatároló a Tesla élvonalbeli Autobidder AI szoftverének használatával működik.” – mondták.

Ez a fejlesztés az energiaiparban sokak szerint megadhatja a kezdő lendületet az elektromos áramellátási rendszer modernizálásához. A platformot az amerikai e-autós cég energiatároló eszközei, például a Tesla Powerpack, a Powerwall és az új Megapack jelentik, melyeknek köszönhetően egy jobb és közvetlenebb energianyerési alternatívát biztosítanak, többletköltségek és kibocsátás nélkül.

Még júniusban az Egyesült Királyság helyi hatóságai hivatalosan is jóváhagyták a Teslát villamosenergia-termelőként, tulajdonképpen egy villamos közművé váltak ezzel, de ez nem meglepő, hiszen az elmúlt években jelentősen felgyorsították az energiatárolásra fejlesztett eszközeik kiépítését. Az otthoni, magánfelhasználásra szánt akkumulátoraik, a Powerwall-ok esetében hosszú a beépítésre várakozó előjegyzettek listája, az ár pedig földi halandóként még mindig brutális, de kétségtelenül eszméletlen technológia a Solarglass-szal együtt, igazi öko-házak építhetők a Teslára támaszkodva.