Most még sajnos nem sokat láthatunk belőle, de az biztos, hogy minimum egy nagyobb szedán, de inkább egy crossover lesz a japánok elektromos flottájának legújabb tagja.

A Honda végre egy kicsit ígéretesebbnek tűnő ambíciókkal folytatja az elektromos járműfejlesztési projektjét. A márka a Clarity Plug-in hibrideken kívül hosszú ideig nem sokat tudott felmutatni elektromos fronton, szerencsére azonban a tavalyi évben megérkezett a Honda e városi miniautó, azóta pedig – ha az elektromobilitást és a japán gyártót egy mondatban említik – szinte mindig róla van szó. A közönséget igencsak megosztó modell után remélhetőleg ez a tendencia a jövőben jelentősen megváltozik, és előrukkolnak valami igazán érdekessel.

Az első „étvágygerjesztő” fotók tanúsága szerint biztosak lehetnek az újdonság sikerében, melynek hivatalos bemutatója a közelgő pekingi autószalonon lesz. Sajnos az említett – egyébként nem is fotó, hanem CGI-megjelenítés – nem sok részletet tár fel, és a látottaknál sokkal több információ a sajtóközleményben sem olvasható. Azt azonban megállapíthatjuk, hogy az autó (szerencsére talán) nem a retro stílus jegyeit hordozza majd, mint a Honda e, és úgy tűnik, hogy annál jóval nagyobb lesz. Klasszikus, „autószerű” megjelenés várható, de kétségtelenül nem szűkölködik majd a modell a modern megoldásokban sem.

A Honda beszámolója szerint ez a közelgő e-autó lesz az első teljesen elektromos Honda, melyet Kínában is értékesítenek. A gyártó még véletlenül sem utalt az EV nevére, és a gyártás, vagy az értékesítés indulásáról sem volt szó. Ha tippelnem kéne, két dolog között nehezen tudnék választani: vagy kínosan figyelnek a részletek eltitkolására, vagy – és talán erre van a nagyobb esély, mivel főleg koncepcióként emlegetik, és jelenleg csak számítógépes képalkotó technika segítségével mutatták be – ez az elektronfaló egy ideig még nem kerül piacra. Szomorú hír számunkra továbbá, hogy az Autocar szerint nem túl valószínű, hogy a modellt Európában is értékesíteni fogják, így nekünk marad a remény, hogy egy Honda elektromos terepjáró (de lehet szedán vagy crossover is, csak jöjjön) végül előbb-utóbb ide is eljut.

Az érdeklődőknek érdemes lesz figyelemmel kísérniük a közelgő Pekingi Autószalon eseményeit, amely 2020. szeptember 26-án kezdődik, ugyanis a japán vállalat ígéretei szerint erről a koncepcióról is további részleteket közölnek majd, de lesz más érdekes is náluk. Kiállításukon megtekinthető lesz a CR-V PHEV, amely a márka első plug-in hibrid hajtással szerelt változata a kínai piac számára.

“Orvostanhallgatóként az egészség védelme mindennapjaim szerves részét képezi. A nyomaték és a hangtalan közlekedés mellett így kifejezetten fontosnak tartom, hogy ne szennyezzük azt a környezetet, melyben mindennapjainkat éljük.”