Kínában a Tesla uralja az elektromos autós piacot

0

A Tesla továbbra is uralja az elektromos autók értékesítését Kínában, több mint 11 000 szállítással júliusban, az eladások szintén stabilizálódnak – derült ki az új adatokból.

Augusztus 11-én Kínában, a Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM) sajtótájékoztatót tartott Pekingben, hogy a közvéleményt tájékoztassa az autóipar helyreállásáról.

Összességében jó hír a piac számára, melynek sokkal gyorsabban sikerült felépülnie a globális világjárványból, mint a világ többi részének.

Röviden: a júliusi gépjárműgyártás és értékesítés növekedett a tavalyi évhez képest, de az egészéves adatokat tekintve, továbbra is durván 5%-kal visszaesett:

„Júliusban a gépjárművek gyártása és értékesítése 2,201 millió, valamint 2,112 millió darab volt, ami 5,3%-kal és 8,2%-kal csökkent az előző hónaphoz képest, azonban 21,9%-kal és 16,4%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest. Januártól júliusig a gépjárművek gyártása és értékesítése 12,314 millió és 12,365 millió darab volt, ami 11,8%-kal, illetve 12,7%-kal csökkent. A visszaesés 5%-kal és 4,2%-kal alacsonyabb volt, mint az első hat hónapban.”

Hasonló eredmények vonatkoznak az elektromos járművekre is, amelyeket Kína „új energiai járműveknek” nevez.

„Júliusban az új energiai gépjárművek gyártása és eladása 100 000, illetve 98 000 darab volt, 2,4%-kal, illetve 5,5%-kal csökkent havi viszonylatban, viszont az előző év azonos időszakához képest, 15,6%-kal és 19,3%-kal nőtt.”

A Tesla továbbra is vezeti a piaci értékesítést, a Kínában gyártott Model 3-al, amely július hónapban elérte a 12571 legyártott és 11014 eladott járművet.

Ez több mint az ország következő 3 legkelendőbb elektromos járműve, ugyanazon időszak alatt.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!