Hirdetés

Úgy tűnik, az amerikai e-autós startup cégnél beindult a szekér, hiszen a mindenki számára elérhető árunak hirdetett Ocean még csak most kezdi bontogatni szárnyait, de a cég mai sajtóközleménye alapján 2025-re már négy különböző modell szerepeltetése van tervben.

Ebből az első természetesen a Fisker Ocen, amit először élőben a 2020-as CES rendezvényen mutatott be, de biztosra ment a cég és a nagy nyilvánosság előtti bemutatkozást megelőzően egy privát party keretein belül tekinthették meg az Oceant a kiválasztottak. A gyártó elmondta, hogy mindössze 37 499 dolláros kezdőáron lesz majd megvásárolható, írta akkor a CNET. Ez nagyjából 10,7 millió forint környéke.

Az Ocean nettó ára a 7500 dolláros áfát levonva mindössze 29 999 dollár lesz. De a cég furcsamód leginkább lízingeltetni szeretné ezeket az autókat, havi 379 dollár és további 2999 dollár egyszeri költség fejében. A Fisker Ocean egy 80 kWh-s akkumulátort kapott, ami nagyjából 400-450 kilométer hatótávot biztosít egyetlen feltöltéssel. A típus gyártása a tervek szerint 2022 negyedik negyedévében kezdődik majd meg, amire jelen állás szerint eddig 30 277 darab érdeklődés futott be (30 különböző országból), ebből már 7062 ember előleget is fizetett! Ez nagyjából 23 százalékos ráta, ami nem rossz.

Hirdetés

„Először is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki megtisztelt minket a bizalmával és foglalót fizetett be. Terveink szerint júliusig 5000 foglalást szerettünk volna elérni, tehát bátorító látni globális érdeklődést a Fisker Ocean iránt. Nemcsak a foglalások arányának gyorsulását figyeltük meg, hanem azon személyek érdeklődésének növekedését is, akik csupán információért fordulnak hozzánk. A Fisker Flexee alkalmazást nemcsak azért hoztunk létre, hogy problémamentessé tegye a regisztrációs és foglalási rendszert, hanem platformként szolgáljon azon hosszú távú elképzelésünk végső megvalósításához is, ami az elektromos mobilitást, mint szolgáltatást üzemeltetné.” – mondta Henrik Fisker, a Fisker Inc. elnöke és vezérigazgatója.

A most még csak egy típusból álló portfólió (Ocean) ráadásul 2025-re négy darabosra bővülne:

  • „szuper-sport szedán”, az EMotion tanulmányautóra alapozva
  • sportos crossover
  • Életstílus pickup truck

A fenti három modellről semmilyen más információ nem került nyilvánosságra, de vélhetően ezen típusok esetében is a Volkswagen MEB padlólemeze lenne az alap, mint az Ocean esetében is!

Hirdetés