Megvan, hogy milyen néven érkezhet a Hyundai elektromos pickupja

0

A platós teherautók, más néven pickup-ok legnagyobb felvevőpiaca az Egyesült Államok és Dél-Amerika. Persze ez nem azt jelenti, hogy a világ más tájain ne lennének kelendőek ezek a járművek. Az egyik ilyen ország Ausztrália, ahol meglepően sok pickup kerül ki a szalonokból, így valahol nem meglepő, hogy ezúttal innen érkezett egy érdekes hír, ami a dél-koreai Hyundai egyik törekvését leplezte le nemrég.

Arról már mi is írtunk tavaly, hogy a Hyundai azon dolgozhat, hogy egyik népszerű pickup modelljét elektromos hajtással lássa el és dobja piacra. Igaz, akkor még csak nagyon átvitt értelemben volt erről szó. A Hyundai jelenlegi E-GMP platformját felváltó IMA „jelentős előrelépés”, amely maximális rugalmasságot tesz lehetővé. Az IMA platform így akár nagyobb járműveknek is biztos alapot adhatna, többek között egy pickupnak is, amit a Hyundai vezérigazgatója, Jaehoon Chang is beleszőtt a mondanivalójába:

„Az IMA padlólemez képességei szinte az összes járműosztályt felölelik, a kis és nagy terepjáróktól egészen pickup kategóriáig, a Genesis márka flagship modelljeivel együtt.”

Azóta nem is nagyon került szóba ez elektromos Hyundai pickup ötlete, de az ausztrál Drive magazin birtokába jutott adatok szerint a Hyundai már dolgozhat az ügyön. Az újságírók birtokába jutott információk alapján tudható, hogy bejegyzésre került az „IONIQ T10” típusjelzés az ország hatóságainál. A 10-es szám a méretre utalhat, vagyis az IONIQ 7 SUV-nál is nagyobb autóra számíthatunk, illetve a T pedig a truck jelzést adná ki, ami gyakorlatilag a pickup egyik szinonimája az angol nyelvterületeken.

A Hyundai a hírek szerint a Ford F-150 Lightning típussal venné fel a versenyt, ami meglepően jól fogy Ausztráliában is. Ám rossz hírünk van azoknak, akik a Hyundai elektromos pickupjára pályáznának, ugyanis semmi konkrétum nincs arról, hogy a márka mire készül, legyen szó külső megjelenésről, méretekről, a technikai specifikációkról, vagy éppen a leendő árról. Az azonban biztos, hogy pickup témában mozgolódik már a Hyundai, amire az IONIQ T10 névbejegyzés elég erős bizonyíték.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!