A Tesla hatalmas Megapack rendszert telepít a Switch adatközpontnak

0

Ismét a Tesla energiatároló rendszerét választották egy új, hatalmas energiatároló projekthez, melyet a Switch nevadai adatközpontjához építenek ki.

A Switch egyébként a nevadai Gigafactory szomszédságában található, ahol a Tesla az energiatároló rendszereit gyártja, mint a Powerwall, Powerpack vagy a Megapack.

Tehát nem is olyan meglepő, hogy az adatszolgáltatói óriás a Teslához fordult mikor további energiatároló kapacitás kiépítésére volt szüksége Nevadában. Azonban az is nyilvánvaló, hogy nem csak a szomszédsági viszony döntött az ügyben. A cég pár napja bejelentette, hogy három új projektet indítanak, összesen 555 MW napenergia megtermelésére alkalmas napelemet telepítenek és 800 MWh-nyi akkumulátor kapacitást építenek.

A napelemeket a First Solar szállítja, a Tesla pedig az energiatároló rendszerekről fog gondoskodni. A conEdison pedig a koordinálásban veszi ki a részét. Mark Noyes, a conEdison elnök-vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést:

Örülünk, hogy ilyen jelentős szerepet játszhatunk ebben az úttörő kezdeményezésben.”

A Switch elmondása alapján a projekt segítségével továbbra is élvezhetik az olcsó megújuló energia adta lehetőségeket. Az áramellátás költségei pedig a kilowattóránkként 5 centes tartományban maradnak.

A projekt méretét tekintve jelenleg ez az egyik legnagyobb tárolókapacitással rendelkező energiatároló berendezés, amit a Teslától rendeltek és a Tesla Megapack eddigi legnagyobb megrendelése.

A Tesla szerint egyetlen Megapack 3 MWh-nyi tárolókapacitással és egy 1,5 MW-os inverterrel rendelkezik.

A Tesla sikeresen nemrég piacra dobott Megapack-ja úgy tűnik, hogy már most hatalmas sikereket ért el mivel több ehhez hasonló, nagyobb projekthez választották már. A múlt hónapban Kaliforniában egy 100 MW / 400 MWh-ás energiatároló rendszert építettek ki. Továbbá van a Teslának több GWh méretű projektje is a fejlesztés különféle szakaszaiban.

Jól látszik, hogy mára a Tesla nem csak az autógyártás terén kiemelkedő, egyre sűrűbben érkeznek hírek arról, hogy energiatároló berendezéseket építenek ki. És nem csak, hogy egyre sűrűbben kerül sor ilyen rendszerek kiépítésére a projektek méretei is vagy egyre csak nőnek. Úgy tűnik tehát, hogy a Megapack bevezetése egy új lendületet adott a cégnek ebben a szegmensben.