Hirdetés

A Tesla egy praktikus ötlettel rukkolt elő annak érdekében, hogy feltornássza az eladási számokat, ezzel együtt mégis pénzt és energiát spóroljon.

A Tesla a saját gyártású elektromos kamionját használja fel az újonnan legyártott Model 3 szállítására a fermonti gyártóüzeméből. Ez a lépés a része lehet a cég azon törekvésének, hogy csökkentsék a járművek szállítási idejét, valamint az eladási számokat emeljék. Ezzel együtt, pedig valós teszt alá bocsátják a Semi-t.

 Emaunel Reyestól származó fotókon láthattuk, ahogyan megtöltik a kamiont a cég gyártósoráról legördülő járművekkel.

Hirdetés

A Teslának egyre inkább növekvő kereslettel kellett szembenéznie, míg a gyártás szünetelt a vírus miatt kialakult helyzetnek köszönhetően.

Elon Musk vezérigazgató a Twitteren kért bocsánatot a megrendelőktől a megváltozott szállítási időpontok miatt, valamint megköszönte a Tesla logisztikai partnereinek, hogy minden erőfeszítést megtesznek a szállítások teljesítésének érdekében.

A Tesla közlése szerint (Q1 2020 Earnings Call) a Semi kiszállításait 2021-ben fogják megkezdeni. A cég fel is vette a kapcsolatot azokkal, akik már foglaltak a járműből, hogy a gyártás nemsokára megindul. A hónap elején Musk elmondta, hogy a Semi gyártása a tervek szerint halad:

“Itt az ideje elkezdeni végre a tömeggyártást. Egészen eddig limitált mennyiségben haladtuk a gyártással. Igaz, ez lehetővé tette, hogy apróbb változtatásokat és javításokat tegyünk a kamion végső megjelenésben.” Valószínűleg ez a bejelentés is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a cég történelme során először emelkedjen a részvényének értéke 1000 dollár felé.

A cég még márciusban kényszerült, többek között a fermonti gyárának bezárására a pandémia miatt. Az újra nyitásra májusban került sor, és azóta is folyamatosan dolgoznak azon, hogy behozzák a vírus okozta két hónapos kiesést.

A cég már közel egy éve vizsgálja a lehetőséget, hogy a saját gyártású Semi kamiont használják a járművek szállítására. A Semi felhasználása, amellett, hogy praktikus a legyártott járművek kiszállítására, fontos információkkal szolgálhat a cégnek a kamion hivatalos megjelenése előtt. Szerintünk a Tesla ezzel a lépéssel sikeresen összehozta a kellemest a hasznossal.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

Hirdetés